În ultimul weekend al acestei veri, la Chișinău se va desfășura Campionatul European de Rugby pe Plajă

rugby
Foto:Facebook/Federțtia Sportivă Națională de Rugby din Republica Moldova

Republica Moldova va găzdui Campionatul European de Rugby pe Plajă, „Rugby Europe Beach Championship”, care va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie 2024 pe arena din parcul „La Izvor”.

La competiție vor participa 14 echipe din șapte țări, dintre care opt masculine și șase feminine. Echipele masculine vor reprezenta Moldova (două), România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria, Cipru. Cele feminine vor reprezenta Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria.

„Suntem mândri să fim gazdele acestui eveniment și să demonstrăm că Republica Moldova poate organiza competiții sportive de înalt nivel”, a menționat Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul conferinței de presă organizată cu această ocazie.

Pentru organizarea și desfășurarea acestui eveniment sportiv, Ministerul Educației și Cercetării a alocat 2,5 milioane de lei. Este pentru a doua oară când țara noastră găzduiește această competiție. Ediția precedentă s-a desfășurat la Chișinău în anul 2021.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente