40 de autobuze școlare au fost repartizate autorităților locale din Republica Moldova

rec ean
Foto:Facebook/Dorin Recean

Astăzi, 29 august, 40 de autobuze școlare au fost repartizate autorităților locale din Republica Moldova. Acestea vor deservi 40 de instituții de învățământ din întreaga țară. Lotul a costat 78 de milioane de lei, dintre care 4 milioane de lei a fost contribuția Ministerului Educației, iar 74 de milioane – contribuția Guvernului României.

„Este un moment mult așteptat de către noi, mulțumim Guvernului României și ambasadorului României pentru implementarea acestui proiect. Aceste autobuze sunt esențiale pentru a putea oferi, inclusiv pentru copiii din mediul rural, accesul la educație de calitate. Aceste autobuze vor contribui la accesul copiilor la instituții de învățământ unde sunt cadre didactice bine pregătite, unde sunt condiții necesare de studiu, unde pot învăța o limbă străină și unde au ocazia de a participa la activități extracurriculare”, a declarat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun.

Autobuzele școlare au o capacitate de 16+1 locuri și respectă standardele europene, fiind dotate cu aer condiționat și treaptă de urcare și coborâre pentru copii. Alte 29 de autobuze urmează să fie primite și repartizate la sfârșitul lunii octombrie.

„Azi, alături de Dorin Recean și Dan Perciun, am înmânat cheile primului lot de 40 de microbuze școlare achiziționate prin finanțarea nerambursabilă acordată de Guvernul României. Alte 29 de microbuze vor fi predate în curând și astfel, cele 69 de microbuze vor acoperi necesitățile din toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia, școlile cu predare în limba română de pe malul stâng al Nistrului, localități de la nord și de la sud”, a scris pe pagina sa de Facebook Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României la Chișinău.

Proiectul a fost realizat în baza Acordului bilateral dintre Republica Moldova și România privind ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro.

Sursă: Facebook/Dorin Recean

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente