10 % dintre școlile din Moldova vor începe anul de studii duminică, 1 septembrie

1 septembrie (9)
Foto:#diez

108 instituții din Republica Moldova vor începe noul an de învățământ duminică, 1 septembrie. Acest număr reprezintă 10 % dintre toate școlile din țară, a declarat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun.

Potrivit acestuia, sunt unele raioane unde 40 % dintre instituții au ales această opțiune și sunt și raioane unde nicio școală nu va începe anul de studii duminică.

Dan Perciun, ministrul educației și cercetării

În raionul Strășeni, în 60 % dintre instituțiile de învățământ (15 din 25) clopoțelul va anunța începutul anului școlar pe data de 1 septembrie. Această decizie a fost adoptată și în cazul a:
# 30 % dintre școlile din Ialoveni;
# 35 % dintre școlile din Dondușeni;
# 35 % dintre școlile din Florești;
# 31 % din școlile din Dubăsari.

Anterior, Dan Perciun a anunțat că elevii din instituțiile care au ales să înceapă anul de studii 2024/2025 urmează să beneficieze de o zi suplimentară de vacanță. Totodată, profesorii vor fi remunerați și vor primi o zi liberă.

Amintim că în municipiul Chișinău, patru școli vor organiza festivitatea dedicată primului sunet pe 1 septembrie. În acest an, instituțiile de învățământ din țară au putut decide când vor începe anul de studii 2024/2025, duminică, 1 septembrie, sau luni, 2 septembrie. În Republica Moldova există 1 201 de școli.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente