Pe Telegram a fost lansat un Travel Bot inovator pentru explorarea Moldovei rurale

1

Un chatbot interactiv pe Telegram, Village Travel Bot, dezvoltat de AO „InnoVillage” cu finanțare din partea Uniunii Europene, oferă turiștilor o nouă modalitate de a explora autenticitatea comunităților rurale din Moldova. Lansat pe 28 august 2024, Village Travel Bot dezvăluie cinci sate pilot din Moldova, fiecare oferind vizitatorilor experiențe unice, de la explorarea peisajelor naturale până la țesutul covoarelor.

Village Travel Bot demonstrează că Moldova are mult mai multe de oferit decât doar vizitarea capitalei, Chișinău, și degustarea vinurilor. Poveștile și tradițiile satelor din Moldova sunt la fel de fascinante atât pentru tinerii moldoveni, cât și pentru turiștii internaționali, iar Village Travel Bot asigură că excursia în mediul rural va fi o experiență de călătorie unică.   

Village Travel Bot combină funcționalitatea unui asistent personal de călătorie cu cea a unui ghid local. Printr-o conversație prietenoasă, bot-ul îi ajută pe utilizatori să descopere locații mai puțin cunoscute și le recomandă locuri de vizitat în funcție de interesele și preferințele lor. De asemenea, îi ajută să-și personalizeze călătoria și îi conectează cu afaceri locale, pentru a rezerva cu ușurință cazare și activități. Curiozități interesante, povești interactive și conținut multimedia pentru fiecare dintre primele 50 de atracții permit utilizatorilor să exploreze istoria bogată și tradițiile în satele pilot: Butuceni, Milești, Selemet, Puhăceni și Gura Bîcului.

Tatiana Arcan, Manageră de Proiect și Co-fondatoare a InnoVillage, declară: „Village Travel Bot este un ambasador digital pentru satele Moldovei. Facilitează descoperirea de noi destinații și, în același timp, educă utilizatorii cu privire la bogatul patrimoniu cultural al acestor locuri. Prin această inițiativă, sperăm să contribuim la creșterea economică a comunităților rurale și să oferim o experiență de neuitat tuturor celor care vizitează Moldova.”

Comunitățile participante recunosc potențialul acestui proiect de a revitaliza dezvoltarea economică și socială a satelor din Moldova. Ana Plămădeală, Directoarea Casei de Cultură din satul Puhăceni, vede Village Travel Bot ca pe o oportunitate de a prezenta istoria și tradițiile locale într-un mod atractiv și accesibil. „Suntem încântați să facem parte din acest proiect inovator, care nu doar sprijină turismul local, ci contribuie și la dezvoltarea economică și socială a comunității noastre. Este o bucurie să vedem cum tehnologia modernă poate revitaliza valorile tradiționale și să le facă accesibile unei noi generații de turiști,” spune Ana.

Village Travel Bot face parte din efortul mai amplu al Uniunii Europene de a sprijini inovația digitală în țările Parteneriatului Estic prin intermediul hackathoanelor anuale EaP Civic Tech organizate de proiectul finanțat de UE, Eastern Partnership Civil Society Facility. Mai multe informații despre Facilitatea Societății Civile a Parteneriatului Estic și Hackathon-urile Civic Tech dezi aici.

Pentru mai multe informații sau detalii despre „Village Travel Bot,” vă rugăm să vizitați www.villagetravel.md sau să contactați pe Tatiana Arcan, Manageră de Proiect la AO „InnoVillage,” la [email protected] sau +37360985329.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii despre Facilitatea Societății Civile a Parteneriatului Estic, vă rugăm să contactați Elena Palivoda, Expertă în Comunicare al proiectului Facilitatea Societății Civile a Parteneriatului Estic finanțat de UE, la [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente