În premieră, Marea Dictare Națională se va desfășura și în unele raioane. Participanții vor asculta textul de la un ecran

dictare 1

În acest an, Marea Dictare Națională se va desfășura nu doar la Chișinău. Secretara de stat Adriana Cazacu a anunțat că evenimentul va avea loc și în 15 centre raionale. Printre acestea se numără: Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Strășeni, Anenii Noi și Taraclia.

Potrivit Adrianei Cazacu, participanții din 20 de raioane vor scrie dictarea la Chișinău. Aceștia vor beneficia de transport până în capitală. În celelalte 15, persoanele vor scrie în spații special amenajate în centrele raionale. Evenimentul va fi transmis în direct de televiziunea națională, respectiv participanții vor asculta textul de la un ecran.

Secretara de stat a mai precizat că în unele raioane s-au înscris și câte 200 de persoane.

Ediția din acest an a Marii Dictări Naționale va fi organizată pe data de 31 august, în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 9.0. La Chișinău sunt așteptați circa 1 500 de oameni. Participarea la Marea Dictare Națională este posibilă cu înregistrare prealabilă prin intermediul acestui formular. Termenul limită pentru înscrieri este 29 august 2024.

Ce premii vor primi câștigătorii în acest an, poți vedea în acest material.


Amintim că, pe 31 august 2023, de Ziua Limbii Române, circa 450 de persoane, copii, tineri și adulți și-au testat cunoștințele la limba română participând la prima ediție a Marii Dictări Naționale. În acest articol îți povestim despre acest eveniment prin filtrul propriei experiențe.

Lista câștigătorilor Marii Dictări Națională 2023 o poți găsi în acest articol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente