Câți elevi de clasa a IX-a au reușit să susțină examenele de absolvire după cele trei sesiuni

elevi
Foto:MEC

În perioada 19-22 august s-a desfășurat cea de-a doua sesiune suplimentară a examenelor de absolvire a gimnaziului. În urma sesiunii de bază și a celor două sesiuni suplimentare, Ministerul Educației și Cercetării a publicat numărul total al elevilor care au reușit să susțină probele cu note de trecere.

# Dintre cei 28 701 elevi care au participat la examenul de matematică, 27 568 (sau 96,05 %) au promovat această probă.
# La examenul de limbă și literatură română au fost înscriși 23 069 de elevi. Dintre aceștia, 22 909 (sau 99,30 %) au reușit să obțină o notă mai mare sau egală cu cinci.
# Examenul la limba și literatura rusă a fost susținut de către 5 477 de elevi din cei 5 499 înscriși, ceea ce reprezintă 99,49 %.
# Proba la istoria românilor și universală a fost promovată de către 28 288 de elevi din cei 28 556 înregistrați.
# Dintre cei 5 522 de elevi care au participat la examenul de limbă și literatură română pentru alolingvi, 5 446 (sau 98,62 %) au reușit să-l promoveze.

Mai multe date despre rezultatele examenele naționale de absolvire a gimnaziului vor fi prezentate în cadrul Raportului privind evaluările naționale 2024, care va fi publicat în toamnă.


Amintim că despre organizarea celei de-a treia sesiuni de susținere a examenelor de clasa a IX-a Dan Perciun a anunțat în luna iulie curent. Ministrul a precizat că în acest an, în urma monitorizării examenelor de absolvire a gimnaziului de către voluntari și verificarea centralizată a unor lucrări, zeci de elevi nu au reușit să susțină probele. Dan Perciun a menționat că există instituții în care peste 70 % din elevi nu au susținut examenele, deși în anii precedenți toți elevii aceleiași instituții treceau examenele cu brio.

Ce rezultate au fost înregistrate și cum s-a modificat rata de promovare în cele opt raioane monitorizate, vedeți în acest material.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente