Astăzi încep Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Când vor evolua sportivii moldoveni

sportivi jocurile paralimpice
Foto:Facebook/Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova

Astăzi, 28 august, încep Jocurile Paralimpice de la Paris. Competiția se va desfășura până pe 8 septembrie și va întruni peste 4 000 de sportivi și sportive. La ediția din acest an, Republica Moldova este reprezentată de cinci sportivi.

Cinci sportivi și sportive din Republica Moldova s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris. Este vorba despre:
# Oleg Crețul – para judo;
# Ion Basoc – para judo;
# Gheorghe Spînu – para atletism;
# Ina Cernei – para judo;
# Larisa Marinenkova – para powerlifting.

Program

# Oleg Crețul concurează în categoria de greutate de de până la 90 de kilograme. Potrivit programului publicat pe site-ul paralympic.org, sportivul moldovean va evolua sâmbătă, 7 septembrie cu începere de la ora 10.00, în rundele preliminare.
# Ion Basoc va lupta în categoria de greutate de până la 100 kg. Sportivul va evolua sâmbătă, 7 septembrie la ora 10.00, în rundele preliminare.
# Ina Cernei s-a calificat în categoria de greutate de până la 57 de kilograme. În acest an, tânăra va debuta la Jocurile Paralimpice de la Paris, devenind prima judocană care va reprezenta Moldova la acest nivel. Ea va evolua în rundele preliminare joi, 5 septembrie începând cu ora 10.00.
# Gheorghe Spînu va evolua pentru prima dată la o ediție a Jocurilor Paralimpice în proba „aruncarea greutății”. Potrivit programului, sportivul moldovean va concura joi, 5 septembrie cu începere de la ora 19.00.
# Larisa Marinenkova va participa la a cincea ediție consecutivă a Jocurilor Paralimpice. Sportiva s-a calificat în categoria de greutate de 73 de kilograme și urmează să concureze sâmbătă, 7 septembrie la ora 12.00.

Sursă: Facebook/Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova

Jocurile Paralimpice sunt un tip de Jocuri Olimpice pentru sportivii cu handicap. Primele competiții paralimpice au fost destinate sportivilor în fotolii rulante și au avut loc în anul 1948, paralel cu Jocurile Olimpice. Începând cu anul 1992, olimpiada se desfășoară la trei săptămâni după Jocurile Olimpice, în aceeași locație.

Programul Jocurilor Paralimpice include 22 de sporturi și 23 de discipline, după cum urmează: baschet, bocce, fotbal în cinci, scrimă, goalball, atletism, canoe, badminton, caiac, ciclism rutier, ciclism pe pistă, echitație (dresaj), haltere, judo, înot, taekwondo, tenis de masă, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon, rugby, tenis și volei (toate adaptate).

În acest articol puteți afla ce rezultat a obținut fiecare sportiv moldovean la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente