„Academic Traditions” lansează a treia ediție a Cursului de Pictură și Grafică. Unica școală de pictură unde poți obține studii de calitate în desen și pictură

1

În urma finalizării cu succes a două ediții de cursuri anuale și școli de vară, Academic Traditions dă start înscriilor în cea de-a treia ediție a cursului anual. Un curs lansat pentru a oferi o pregătire academică de calitate, bazată pe activitate artistică sistemică și cultivarea gustului artistic

„Cursul lansat de proiectul „Academic Traditions” a fost creat din dorința de a oferi posibilitate elevilor și studenților de a obține o pregătire academică de calitate, bazată pe studiul după natură și activitate artistică sistemică, ce ar favoriza cultivarea etapizată a gustului și viziunii artistice a participanților. 

Acest proiect educațional a fost întemeiat în baza unei experiențe pedagogice de zeci de ani în cadrul învățământului artistic. Ne deosebim de toate cursurile sau școlile de profil existente mai întâi de toate prin nivelul și profesionalismul pe care îl promovăm în tot ceea ce facem, începând cu modele de studiu după care studiază discipolii: de la naturi statice tematice până la figuri duble și modele nud, până la resurse metodologice de o calitate unică, create în baza întregului patrimoniu al artei universale”, menționează Anatol Ghimpu.

Profesionalismul pe care îl promovăm, oferă un background solid, experiență și gândire artistică complexă, non trivială și competitivă pentru universitățile europene.”

„Pornind de la profesionalismul pe care îl promovăm în acest domeniu de studiu, există mult mai multe șanse de a fi admis la Universități și Academii de Artă europene cu un avantaj net față de ceilalți studenți printr-un background solid, cunoaștere și înțelegere profundă a artei universale, dar și originalitate veridică, bazată pe o experiență și gândire complexă și non trivială.  

Acest tip de educație, capabilă de a pune fundamentele unei gândiri artistice reprezintă un mare atu pentru un șir de specializări actuale din domeniu, precum: pictura, grafica, sculptură, design industrial, grafic design, web design, design interior, arhitectură, animație, fotografie, scenografie, cinematografie, conservare și restaurare, iconografie, grafica de carte, arta giuvaiergeriei și alte specialități ale lumii contemporane.

Calitatea acestor studii este confirmată și prin prestația elevilor noștri, care își continuă studiile în cele mai renumire universități de profil din lume: București, Olanda, Belgia, Franța, Italia, dar și participarea elevilor noștri la concursuri internaționale cu premii, după doar 6 sau 12 luni frecventate la Academic Traditions.

Vezi lucrările discipolilor pedagogilor atelierului aici.

De ce să alegi „ACADEMIC TRADITIONS”?

„Pentru început, aș evidenția faptul că activitățile lansate în atelier vor fi realizate atât pentru  vorbitori de limbă română, cât și pentru cei de limbă rusă. Accentuez acest aspect, pornind de la premisa faptului că pentru mai mulți ani consecutiv, dacă nu decenii, grupuri cu predare în limba rusă nu sunt formate nici în cadrul Colegiului de arte plastice, nici în cadrul Liceului Republican de Arte Plastice. În această situație, cursul lansat este și o posibilitate viabilă pentru tinerii vorbitori de limbă rusă, care ar dori să beneficieze de o pregătire artistică de calitate, să urmeze un liceu cu discipline de cultură generală și paralel avansa în domeniul artelor plastice frecventând atelierul nostru”, remarcă Anatol Ghimpu. 

„Pe de altă parte, mai știm cu toții că disciplinele de cultură generală din cadrul unor școli sau licee de artă deseori cedează în privința calității față de unele licee teoretice de forță (realiste sau umaniste). Din această perspectivă, dacă aș fi un elev, care ar dori să urmeze în viitor o facultate de pictură și grafică, arhitectură sau design, ar trebui, în fapt, să combine un studiu serios al științelor exacte/umaniste și celor de artă, ceea ce este aproape irealizabil la un nivel înalt și competitiv într-o școală de artă, în care se predau combinat disciplinele generale și profilul. Prin urmare, participanții cursului nostru își vor putea continua studiile în orice liceu teoretic (realist sau umanist) de forță relevant pentru ei și paralel primi o educație artistică decentă în cadrul atelierului „Academic Traditions”

Totodată, răspunzând la întrebarea: De ce noi? – aș spune simplu – pentru că nu încercăm să jucăm rolul unor pedagogi, ci, mai cu seamă – suntem. Or, acest proiect este rodul activității noastre profesionale de zeci de ani. Suntem deosebiți prin modelele de studiu, atmosfera în care invităm, dar cel mai important – lumea pe care o deschidem, cunoștințele pe care le oferim, atitudinea pe care o avem față de fiecare discipol și artă.

Într-adevăr propunem în atenția publicului: elevilor, tinerilor sau adulților calitate prin tot ce facem. Cu riscul de a ne asuma un pic de aroganță, consider că suntem cei mai buni și recomandați pentru cei care doresc să cunoască pictura dincolo de amatorismele și vrăjeala care se propune la orice colț. Suntem o echipă mică, dar suntem inventivi, diverși și inconfundabili prin orice detaliu pe care îl creăm. Dispunem de un inventar artistic uluitor, pe care continuăm să-l completăm anual cu noi piese de garderobă pentru modele, rochii de gală, costume naționale specifice diferitor culturi, noi obiecte de anticariat specifice culturii românești, ruse și olandeze. 

Noi nu suntem nu cerc de pictură, și nici un loc unde asta se face drept hobby. Încercăm să păstrăm autenticitatea școlii de altă dată, pe profilul nostru.

Programul și structura cursului din cadrul atelierului „Academic Traditions”

Programul prevede un an de studiu (două semestre), 9 septembrie 2024 – 1 iunie 2025 (34 săptămâni) și include unități de conținut de instruire academică și de creație în baza modelelor de natura statică, portret și figură. În același timp, cursul însumă prezentarea fundamentelor compoziției și analiza practică a graficii/picturii universale în baza materialului metodologic elaborat. 

Pe parcursul anului de studiu în cadrul atelierului, vom urma următorul program de curs:
# învățarea și aplicarea conceptului „schiță preliminară”;
#explorarea tehnicilor de creion, soft/cretă, pasteluri și pictură în ulei;
#familiarizarea cu conceptele academice de desen și pictură;
# explorarea naturii statice prin analiză vizuală artistică (formală și spațială);
# studiul naturii statice, figurilor de gips, portretului și figurii umane;
# finalizarea unei serii de „studii” și „desene pe termen scurt”;
# analiza operelor de artă Marii Maeștri și „exemple” ale diferitelor școli de artă;
# aplicarea elementelor fundamentale ale compoziției (analiza, principii, modele).

Mai multe detalii despre Cursul de lungă durată, aspectele predate, program și pedagogi, puteți afla aici

Pentru cine este destinat cursul?

„Cursul are capacitatea de 6 persoane în cadrul unui grup, cu vârsta de la 14 ani+. Altfel spus, este vârsta elevilor de liceu, studenților de la colegii sau universități și adulților.

La curs sunt așteptate persoanele care au cunoștințe elementare în materie de pictură și cele care au cu adevărat dorința de a căpăta o instruire și educație profesională în arte plastice la disciplinele Desen, Pictură, Compoziție”, remarcă organizatorii.

Avem 4 tipuri de curs, divizate pe conținut (GRAFICĂ (4 lecții pe zi) sau PICTURĂ ÎN ULEI ȘI GRAFICĂ (5 lecții pe zi)) și divizate după intensitate (1 zi sau 2 zile pe săptămână).

Orar: 

— PICTURĂ ÎN ULEI ȘI GRAFICĂ – INTENSIV – Luni, Marți de la 9.30 la 13.30

— PICTURĂ ÎN ULEI ȘI GRAFICĂ  – INTENSIV – Sâmbătă, Duminică de la 9.30 la 13.30

— PICTURĂ ÎN ULEI ȘI GRAFICĂ  – 1 ZI – Miercuri de la 9.30 la 13.30

— GRAFICĂ  – INTENSIV – Luni, Marți de la 16.00 la 19.15 

— GRAFICĂ  – INTENSIV – Joi, Vineri de la 16.00 la 19.15

— GRAFICĂ  – 1 ZI – Miercuri de la 16.00 la 19.15

Cum să te înscrii la curs?

Înscrie-te online pe https://academictraditions.com/ro/cursuri sau scrie pe https://www.facebook.com/academic.traditions

La fel, îi poți contacta pentru mai multe informații pe numărul de telefon +373 687 68 180.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente