Aproape 400 de locuri sunt încă disponibile pentru înmatricularea elevilor în liceele din Chișinău

scoala elevi clasa
Foto:Primăria Chișinău

Pentru înmatricularea elevilor în clasa întâi în școlile din Chișinău mai sunt disponibile 45 de locuri, iar pentru înmatricularea elevilor în clasa a X-a, rămân libere încă 395 de locuri. Despre aceasta a anunțat șeful-adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din Chişinău, Andrei Pavaloi.

Potrivit acestuia, din cele 10 409 locuri planificate pentru înscrierea în clasa I, au fost înmatriculați 10 364 de copii. Respectiv, încă 45 de locuri sunt libere.

„Credem că până la 30 august, această cifră va fi depășită, ținând cont că în etapa a II-a au fost deschise suplimentar 11 clase”, precizează Andrei Pavaloi.

Totuși, pentru înmatricularea în clasa a X-a mai rămân libere încă 395 de locuri. Șeful-adjunct al Direcției Educație a subliniat că având 5 246 de locuri planificate, au fost înmatriculați 4 953 de elevi în clasa a X-a.

Părinții care încă nu au reușit să-și înscrie copiii în clasa I o pot face până la sfârșitul săptămânii.


Amintim că festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024/2025 va putea fi organizată duminică, 1 septembrie sau luni, 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție de învățământ în parte, după consultarea opiniei comunității școlare. În municipiul Chișinău, patru școli vor începe noul an școlar duminică, 1 septembrie.

Careul va începe la ora 8.30 și va dura 45 de minute. Școlile pot să decidă la nivel intern formatul careului, dar și a activităților care vor avea loc în sălile de clasă în prima zi a acestui an de studii. Tematica activităților va fi „Împreună pentru pace”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente