Prima lecție în școlile găgăuze va fi dedicată păcii și cum regiunea poate fi un exemplu de soluționare pașnică a conflictelor

1 septembrie (2)
Foto:#diez

Toate instituțiile de învățământ din UTA Găgăuzia vor organiza careul dedicat primului sunet în data de 2 septembrie. Subiectul primei lecții va fi „Împreună pentru pace: Găgăuzia ca exemplu de soluționare pașnică a conflictelor”. Ordinul de desfășurare a orei pe această temă a fost emis de Direcția Generală Educație din UTA Găgăuzia.

Potrivit ordinului, diriginții sunt încurajați să discute cu elevii despre istoria formării autonomiei Găgăuze, „care demonstrează un exemplu de soluționare pașnică a conflictelor dintre diversitatea etnică, lingvistică și culturală ca principale componente ale coexistenței găgăuze cu toate popoarele”.

În plus, Direcția recomandă invitarea veteranilor la festivități. Ordinul indică că programul primului sunet va începe la ora 8.30 și nu trebuie să dureze mai mult de 45 de minute. Motivul este păstrarea siguranței sănătății elevilor și a celor prezenți la eveniment.


Amintim că festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024/2025 va putea fi organizată duminică, 1 septembrie sau luni, 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție de învățământ în parte, după consultarea opiniei comunității școlare. În municipiul Chișinău, patru școli vor începe noul an școlar duminică, 1 septembrie.

Careul va începe la ora 8.30 și va dura 45 de minute. Școlile pot să decidă la nivel intern formatul careului, dar și a activităților care vor avea loc în sălile de clasă în prima zi a acestui an de studii. Tematica activităților va fi „Împreună pentru pace”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente