Patru școli din Chișinău vor începe noul an școlar duminică, 1 septembrie

1-septembrie-4-1

Patru instituții de învățământ din municipiul Chișinău vor organiza festivitatea de începere a noului an școlar duminică, 1 septembrie. Restul, vor avea careul luni, 2 septembrie. Despre acest fapt a anunțat șeful-adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din Chişinău, Andrei Pavaloi.

Potrivit acestuia, instituțiile care au ales să înceapă anul de studii 2024/2025 pe 1 septembrie sunt un liceu privat și un liceu public din capitală și două gimnazii din suburbii. Elevii din aceste școli urmează să beneficieze de o zi suplimentară de vacanță. Totodată, profesorii vor fi remunerați și vor primi o zi liberă.

Careul va începe la ora 8.30 și va dura 45 de minute. Școlile pot să decidă la nivel intern formatul careului, dar și a activităților care vor avea loc în sălile de clasă în prima zi a acestui an de studii. Tematica activităților va fi „Împreună pentru pace”.


Amintim că festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024/2025 va putea fi organizată duminică, 1 septembrie sau luni, 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție de învățământ în parte, după consultarea opiniei comunității școlare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente