În premieră, Ministerul Educației și Cercetării oferă cinci burse studenților indieni la UTM

utm

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a lansat, în premieră, o inițiativă remarcabilă, oferind cinci burse studenților indieni, pentru a studia la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Aceste burse, care acoperă integral costurile de studiu, marchează o oportunitate semnificativă pentru tinerii din India de a se alătura comunității noastre academice și de a  beneficia de educația de înaltă calitate, oferită de Universitatea Tehnică a Moldovei – cea mai importantă instituție de învățământ tehnic din țară, recunoscută pentru excelența sa în domeniul educațional și de cercetare.

Acest demers marchează un nou capitol în colaborarea educațională dintre India și Moldova și se aliniază strategiei Republicii Moldova de a atrage studenți talentați din întreaga lume, contribuind astfel la internaționalizarea sistemului educațional.

Recunoscută pentru standardele academice ridicate și accentul puternic pe cercetare și inovare, Universitatea Tehnică a Moldovei joacă un rol central în acest context, oferind programe educaționale adaptate cerințelor globale. Prin intermediul celor 11 facultăți, UTM contribuie la dezvoltarea academică și profesională a studenților, susținând excelența și inovația.

Bursele sunt disponibile în domenii esențiale precum Inginerie Software, care formează experți în dezvoltarea software, securitate cibernetică și știința datelor și Medicină Veterinară, care pregătește specialiști în sănătatea și bunăstarea animalelor. Ambele programe sunt predate în limba engleză.

Într-un context marcat de o cerere globală în creștere pentru ingineri, profesioniști IT și medici veterinari, inițiativa de față reprezintă un pas semnificativ în întărirea legăturilor educaționale dintre India și Moldova. Aceasta subliniază rolul strategic al Republicii Moldova și al Universității Tehnice a Moldovei în formarea specialiștilor de top, contribuind la dezvoltarea unei rețele educaționale internaționale. Prin acest demers, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei demonstrează o viziune clară și un angajament solid față de promovarea educației de calitate și consolidarea relațiilor educaționale la nivel global, poziționând Moldova ca un centru de excelență academică pe scena mondială.

Cum pot studenții indieni să beneficieze de această bursă?

Pentru a profita de această oportunitate unică, studenții indieni sunt încurajați să aplice pentru bursele disponibile pentru programele de studii: Inginerie Software și Medicină Veterinară. Pentru mai multe informații despre procesul de aplicare și termenele limită (jumătatea lunii septembrie 2024), studenții interesați pot contacta Ambasada Moldovei în India (tel. +91 11 42288853, e-mail: [email protected], 174 Jor Bagh, New Delhi 110003).

„Suntem mândri că Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) a ales Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) ca gazdă pentru aceste burse și suntem încântați de oportunitatea de a aduce noi talente internaționale în campusul nostru. Acest demers nu doar că sprijină educația și dezvoltarea profesională a studenților, dar și întăresc legăturile academice între India și Moldova.

Dragi viitori studenți, Universitatea Tehnică a Moldovei vă așteaptă cu căldură și este pregătită să vă ofere o experiență educațională de excepție, într-un mediu stimulativ și internaționalizat”, se arată în mesajul UTM.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente