Câți elevi de clasa a IX-a au promovat examenele în a treia sesiune din acest an

examen-bacalaureat-1-1024×603-1
Foto:evz.ro

Astăzi, 26 august, au fost publicate rezultatele celei de-a doua sesiune suplimentară a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului. În luna august s-au înscris 1 766 de elevi, care nu au promovat examenele sau, din motive întemeiate, nu au participat la sesiunea de bază sau la cea suplimentară din luna iulie. Din numărul total de elevi înscriși au participat 1 320, alți 446 de elevi neprezentându-se la probe.

Dintre absolvenții prezenți la a treia sesiune, au reușit să susțină probele cu notă de trecere:
# la matematică – 268 de elevi din 1 000 (26,80 %);
# la limba și literatura română – 21 de elevi din 85 (24,70);
# la istoria românilor și universală – 73 de elevi din 166 (43,97 %);
# la limba și literatura română, alolingvi – 17 elevi din 57 (29,82 %);
# la limba și literatura rusă – 11 elevi din 12 (91,66 %).

Examenele din luna curentă au avut loc în perioada 19-22 august, în 19 centre raionale/municipale de examene din Anenii Noi, Briceni, Bălți, Drochia, Dondușeni, Cahul, Cantemir, Călărași, Cimișlia, Criuleni, Chișinău, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Ștefan Vodă și Ungheni.


Amintim că despre organizarea celei de-a treia sesiuni de susținere a examenelor de clasa a IX-a Dan Perciun a anunțat în luna iulie curent. Ministrul a precizat că în acest an, în urma monitorizării examenelor de absolvire a gimnaziului de către voluntari și verificarea centralizată a unor lucrări, zeci de elevi nu au reușit să susțină probele. Dan Perciun a menționat că există instituții în care peste 70 % din elevi nu au susținut examenele, deși în anii precedenți toți elevii aceleiași instituții treceau examenele cu brio.

Ce rezultate au fost înregistrate și cum s-a modificat rata de promovare în cele opt raioane monitorizate, vedeți în acest material.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente