Dacă ai peste 16 ani și ești tentat(ă) de ideea creării unui scurtemtraj propriu, înregistrează-te la atelierul Exploration

moldoxf
Foto:Facebook/Moldox Lab

Dacă ești tânăr(ă) pasionat(ă) de film și/sau fotografie și crezi că poți contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte, atunci ești candidatul (candidata) perfect(ă) pentru atelierul Exploration. Acesta se va desfășura la Chișinău în perioada 25 noiembrie – 1 decembrie 2024.

Atelierul își propune să ofere o introducere în lumea cinematografiei, plasând accentul pe aspectele de bază ale realizării unui film documentar. Totodată, în cadrul acestuia vei avea ocazia să capeți multă experiență practică printr-o serie de exerciții pe teren.

Vei afla despre:
# tehnicile unui film documentar;
# echipamentul necesar pentru filmări;
# procesul de montaj.

Mai mult decât atât, într-un proces de lucru în echipă, vei putea realiza un scurtmetraj despre realitatea care ne înconjoară. Acesta va fi creat sub ghidajul fotografei, regizoarei și cameramanei Nora Agapi și va fi prezentat publicului în unul dintre cinematografele din Chișinău.

Cine este Nora Agapi

Nora Agapi este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București și are masteratul în Arte Digitale la Universitatea de Arte Plastice din Atena. În prezent, este membră a Uniunii Cineaștilor din România și se ocupă de valorificarea filmelor de arhivă și a fotografiilor tatălui ei, Ioan Agapi. A lucrat la documentare, scurtmetraje și alte proiecte vizuale în România, Suedia, Irlanda, SUA și Africa. O parte dintre filmele ei au fost difuzate la TVR, HBO Romania, Arte France și SVT Suedia. Totodată, a colaborat cu agenția Corbis din Paris și a avut mai multe expoziții de fotografie personale și de grup la Atena, București, Timișoara, Cluj, Galway, Budapesta.

Cine poate participa

La atelier pot participa tinerii cu vârsta de peste 16 ani, rezidenți ai Republicii Moldova (inclusiv refugiați și beneficiari de protecție temporară în Moldova).

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate (șase-opt). Cei care doresc să se înscrie sunt invitați să completeze formularul disponibil aici până pe 18 septembrie 2024. Completând formularul, îți iei angajamentul să fii prezent(ă) și să participi activ la toate sesiunile teoretice și practice din cadrul atelierului.

Notă: limba de predare va fi româna.


Atelierul Exploration face parte din Moldox Lab – o platformă de formare și conectare a talentelor locale cu industria internațională a documentarului. În fiecare an, acesta reunește tineri regizori moldoveni care doresc să aducă la lumină problemele actuale ale societății moldovenești prin intermediul filmului documentar, dar și experți de talie mondială care oferă suport și îndrumare în procesul de creație.

Misiunea Moldox Lab este să susțină și să formeze talente locale pentru a crea filme documentare cu impact social pentru Republica Moldova și să le faciliteze accesul la evenimente internaționale și europene din industria documentară.

Moldox Lab este o inițiativă a Festivalului Internațional de Film Documentar Moldox.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente