Afacerile mici și mijlocii din Moldova, care integrează IA în industria manufacturieră, pot beneficia de până la 40 000 de euro

bani
Foto:#diez

EIT Manufacturing South East a lansat un apel deschis pentru afacerile mici și mijlocii care promovează integrarea inteligenței artificiale (IA) în industria manufacturieră. Participanții vor avea șansa să câștige premii de până la 40 000 de euro.

Vor fi premiate cinci companii ce vor beneficia de:
# 10 000 de euro per beneficiar de la EIT Manufacturing South-East pentru a implementa planurile de dezvoltare;
# până la 40 000 de euro din partea AI-MATTERS Greek Satellite (o entitate care promovează adoptarea tehnologiilor AI în industria de producție și în industriile conexe) pentru infrastructură și expertiză în tehnologiile IA;
# până la trei luni de suport Access-to-Market (A2M) din partea echipei EIT Manufacturing South-East.

AI-MATTERS este o rețea de referință la nivel mondial pentru instalații de testare și experimentare pentru tehnologiile IA și robotică în sectorul de producție. Încadrat în Programul Europa Digitală, AI-MATTERS își propune să consolideze poziția de lider a Europei în adoptarea sistemelor de inteligență artificială prin valorificarea competențelor, experienței și facilităților a 25 de organizații importante din opt țări europene (Germania, Danemarca, Italia, Țările de Jos, Cehia, Grecia, Spania și Franța).

Prin AI-IGNITE ne propunem să accelerăm implementarea pe piață a conceptelor și tehnologiilor inovatoare bazate pe inteligența artificială prin selectarea și premierea întreprinderilor nou-înființate și a IMM-urilor care oferă soluții avansate bazate pe inteligența artificială și care iau măsuri pentru a stimula maturitatea tehnologiilor conexe, pentru a-și spori competitivitatea și productivitatea. Companiile eligibile sunt companii în stadiu incipient sau mature, care sunt înregistrate și active în una dintre următoarele țări sprijinite de EIT Manufacturing South East, și anume Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Moldova, Macedonia de Nord, România și Turcia.

Organizatorii programului AI-IGNITE

Documentele la program le puteți depune până pe 9 septembrie 2024. Toate detaliile necesare le puteți accesa pe pagina oficială a programului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente