Sportivul moldovean Radu Albot va juca cu unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Novak Djokovic

Untitled design (3)
Foto:olympic.md/Profimedia

Cel mai bun tenismen moldovean, Radu Albot, va juca în primul tur la US Open cu Novak Djokovic. Sportivul sârb este numărul 2 mondial în clasamentul Asociației Tenismenilor Profesioniști (ATP) la tenis masculin. Djokovic a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din acest an.

Meciul este programat pentru data de 26 august, ora 17.00. Pentru a se califica, Radu Albot i-a învins pe jucătorii din Croația, Spania, Franța și Japonia.

Djokovic mai are în palmares un număr record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu şi 40 de titluri ATP Masters 1000. De asemenea, tenismenul sârb s-a aflat 428 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial.

Sursă: flashscore.com/captură de ecran

Anterior, Radu Albot a jucat cu Roger Federer la ATP Masters 1000 „Miami Open 2019”. Atunci, sportivul moldovean a fost învins cu scorul 6-4, 5-7, 3-6. Roger Federer este un fost jucător elvețian de tenis, care a fost clasat pe locul 1 mondial de către Asociația Profesioniștilor din Tenis timp de 310 săptămâni.

După meciul cu Radu Albot, Roger Federer a răspuns la mai multe întrebări în cadrul unei conferințe de presă. Acolo a fost întrebat ce știa și ce aștepta de la Radu înainte de meci. Roger a spus că Radu are o atitudine foarte bună și că se mișcă repede. Acesta a adăugat că a fost luat prin surprindere și că este impresionat de jucătorul din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente