Abonamentele la transport public pentru elevii de clasele primare sunt valabile până la sfârșitul lunii octombrie

abonament elevi
Foto:colaj (Direcția Generală Mobilitate Urbană/rtec.md)

Abonamentele anuale de călătorie în transportul public pentru elevii claselor I-IV, repartizate pentru anul de studii 2023/2024, sunt valabile până la sfârșitul lunii octombrie, curent. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din săptămâna curentă.

Potrivit acestuia, în baza solicitării Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, până la finele lunii octombrie, urmează a fi tipărite și repartizate în școlile municipale abonamentele pentru anul de studii 2024/2025.

Fiecare instituție va pregăti abonamentele, lipind fotografia elevului, aplicând ștampila instituției de învățământ și semnătura persoanei desemnate. Ulterior, acestea vor fi distribuite elevilor. Abonamentul este gratuit, iar în cazul unei pierderi, administrația instituției de învățământ poate elibera un duplicat, dar nu mai mult de o dată pe parcursul unui an.

Vitalie Mihalache a precizat că inclusiv elevii care au trecut în clasa a V-a vor putea utiliza abonamentul pentru anul 2023/2024, până la sfârșitul lui octombrie.

În anul 2023, au fost emise peste 45 000 de abonamente anuale pentru elevii claselor I-IV. Acestea oferă deținătorilor dreptul de a călători gratuit în troleibuze și autobuze, inclusiv în perioada vacanțelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente