La Chișinău va avea loc o competiție de street dance! Cine sunt concurenții și care este premiul mare

street dance hip hop
Foto:Facebook/United Skillz

O competiție globală de all-styles street dance vine cu prima ediție în Moldova! Evenimentul va avea loc pe strada pietonala Eugen Doga din Chișinău în data de 14 septembrie. Accesul este gratuit.

Street dance-ul moldovenesc își caută un campion! 16 dintre cei mai buni dansatori din toate colțurile țării se vor duela în mișcări de dans la Chișinău și vor lupta pentru un loc în finala mondială care va avea loc în India, în luna noiembrie 2024.
 
De la 16 dansatori până la un dansator. Publicul alege câștigătorul. Se joacă unu la unu, în runde de câte patru minute. După fiecare rundă, spectatorii își votează preferatul prin intermediul brățărilor roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs, până la ultimul rămas în luptă. Chiar dacă stilurile de dans sunt diferite și hip-hop-ul ajunge să se bată cu popping-ul sau dancehall-ul cu house-ul, inima publicului o câștigă cine improvizează mai convingător pe orice muzică curge-n boxe. Coregrafiile nu sunt repetate, iar muzica nu se știe dinainte. De la funk la pop, rock, hip-hop, disco și multe altele, cei 16 dansatori au la dispoziție doar câteva secunde să-și ajusteze mișcările pe hiturile puse de DJ VYTSON.
  
Lista dansatorilor care vor concura între ei: Minash, Mountain, Petrik Pitel, katana, NikoRaush, Lentocka, Dius, Alexandra, Vlados, unkown, Doshik, Tanea, Rodica Bucsan, Daskl, Danielle și ANDREW.

Evenimentul va începe la ora 20.00.  


Competiția de dans Red Bull Dance Your Style organizează în acest an peste 80 de evenimente la nivel global pentru a-i selecta pe cei mai buni dansatori din lume și pentru a-i aduce laolaltă în Mumbai.
 
Din 2018 până acum, megashow-ul Red Bull Dance Your Style i-a adus în lumina reflectoarelor pe unii dintre cei mai tari dansatori de street-dance din lume. De la 14 țări și 29 de evenimente în primul sezon, calificările s-au extins semnificativ, ajungând acum la 80 de evenimente în întreaga lume. În 2019, titlul suprem al competiției a fost câștigat de olandezul Shinshan, cu un mix unic de house, hip-hop și locking, influențat de capoeira. În 2022, trofeul a fost adjudecat de japonezul D Soraki, cu un show fabulos de hip-hop, aproape acrobatic. În 2023, locul întâi a fost smuls pentru prima dată de o femeie, sud-coreeanca Waackxxxy, care-a cucerit publicul cu mișcările
ei ultra-rapide, hipnotizante, într-o finală electrizantă anul trecut la Frankfurt.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente