Care a fost programul participanților la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, desfășurată la Chișinău

olimpiadă main
Foto:Facebook/MEC

Elevi din 26 de țări au venit la Chișinău pentru a participa la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI). Anul curent, concursul se află la ediția a VIII-a și în premieră se desfășoară în Republica Moldova.

La olimpiadă s-au înscris 98 de tineri cu vârsta de până la 15,5 ani, pasionați de programare în domeniul informaticii. Lotul țării noastre este reprezentat de șase elevi și eleve.

Cum se desfășoară concursul

Concursul se desfășoară în perioada 16-22 august, iar participanții au parte de mai multe experiențe. Potrivit informațiilor, Olimpiada Europeană la Informatică pentru Juniori propriu-zisă are loc pe parcursul a două zile. În fiecare zi, concurenții primesc câte trei sarcini pe care trebuie să le îndeplinească timp de patru ore. Fiecare concurent(ă) primește versiunea oficială a sarcinilor, în limba engleză, într-un plic în fiecare zi de concurs. Concurenții pot solicita și traducerea sarcinilor în limba pe care o vorbesc, care se regăsește în același plic.

Mai multe detalii despre cum se desfășoară concursul citește în acest articol.

În restul zilelor sunt organizate excursii în țara gazdă și sesiuni de cunoaștere între participanți pentru a încuraja comunicarea și schimbul de experiență. În acest an, una dintre experiențe participanții au avut-o la Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi.

Peste 200 de elevi, profesori și voluntari au reușit să vadă peisajele și patrimoniul cultural existent la Butuceni și au savurat din bucatele tradiționale moldovenești. La întoarcerea spre Chișinău, au trecut pe la Conacul Carabet Balioz din satul Ivancea, raionul Orhei și au descoperit acest monument arhitectural. De asemenea, liderii de echipe și mentorii au avut o călătorie la Castelul MIMI.

Sursă foto: Facebook/MEC

Programul EJOI pentru cele șapte zile

Ce victorii au înregistrat elevii moldoveni la edițiile anterioare ale Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, citește în acest articol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente