Rezultatele Olimpiadei Europene la Informatică pentru Juniori 2024. Cine sunt cei doi câștigători din Moldova

Moldova olimpiada informatica
Foto:privesc.eu/captură de ecran

În acest an, Republica Moldova a găzduit cea de-a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene la Informatică pentru Juniori. Evenimentul de inaugurare a câștigătorilor a avut loc în data de 21 august 2024, unde au participa elevi din clasele a VIII-a și a IX-a din peste 30 de țări.

Printre câștigătorii din acest an s-au regăsit elevi din Republica Moldova, așa precum:
# Andrei Povar – mențiune de onoare;
# Alexei Baca – medalie de bronz.

La competiție au participat concurenți din țări precum Kazahstan, Armenia, Polonia, Marea Britanie, Estonia, Belgia, Ungaria, Turcia, Franța, Serbia etc.

Victoriile elevilor moldoveni

La ediția din anul 2023, care s-a desfășurat în Kutaisi, Georgia, echipa care a reprezentat Republica Moldova la competiție a reușit să obțină o medalie de bronz și o mențiune de onoareMedalia de bronz i-a revenit lui Alexei Baca, iar mențiunea de onoare – Anastasiei Corsac.

În anul 2022, competiția a avut loc în Ucraina, iar echipa țării noastre a obținut o medalie de argint, adjudecată de Alin Popescu. În anul 2018, Victor Purice a câștigat medalia de bronz la cea de a doua ediție a olimpiadei, care a avut loc în Tatarstan, Rusia.

În contextul organizării Olimpiadei Europene la Informatică pentru Juniori în Republica Moldova, la finalul anului 2023, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat majorarea sumei alocate pentru organizarea în țara noastră a olimpiadelor și concursurilor regionale și internaționale. Bugetul destinat desfășurării evenimentelor respective nu ar fi fost modificat din anul 2006.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente