UTM, „Cybercor” și „SigURL” au semnat un parteneriat strategic pentru avansarea securității cibernetice în Moldova

img_5333-1536×1022-1

Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „CYBERCOR” și Asociația Obștească „sigURL” își unesc eforturile pentru a transforma modul în care securitatea cibernetică este abordată în Republica Moldova. Acordul de colaborare strategică semnat astăzi între părți își propune să dezvolte și să consolideze un ecosistem durabil de educație și cercetare în domeniul securității cibernetice, făcând astfel un pas esențial în operaționalizarea și dezvoltarea continuă a Institutului „CYBERCOR”.

Prin dezvoltarea în comun a unor programe de studii inovatoare, proiecte de cercetare științifică avansată și a unei platforme pentru schimbul de cunoștințe și experiență în domeniul securității cibernetice, alianța celor trei instituții își propune să ofere oportunități educaționale de top și să consolideze reziliența cibernetică a țării noastre.

„Această colaborare reprezintă un salt cuantic în dezvoltarea capacităților noastre de a face față provocărilor cibernetice. Institutul CYBERCOR va deveni astfel un pilon central în asigurarea unui viitor digital sigur și protejat pentru cetățenii Republicii Moldova. Institutul Cybercor va deveni un pilon central în asigurarea unui viitor digital sigur și protejat pentru cetățenii Republicii Moldova. Investițiile și eforturile noastre comune vor contribui la formarea unei generații de specialiști în securitatea cibernetică, capabili să facă față provocărilor tot mai complexe din acest domeniu, protejând infrastructura critică a țării noastre și contribuind la dezvoltarea unei economii digitale sigure și reziliente”, a declarat rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Viorel BOSTAN.

Prorectorul pentru Digitalizare al UTM, Dinu ȚURCANU, a subliniat la rândul său că acest parteneriat, inițiatd in dorința comună de a consolida securitatea cibernetică la nivel național, marchează un pas esențial în operaționalizarea și dezvoltarea continuă a Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „CYBERCOR”.

„Suntem entuziasmați de această oportunitate de a colabora cu instituții de prestigiu precum UTM și sigURL”, a evidențiat la rândul său, directoarea Institutului „CYBERCOR”, Ludmila PECA. „Împreună, vom crea un centru de excelență în domeniul securității cibernetice, unde cercetarea, educația și inovația vor merge mână în mână. Cybercor va oferi expertiza sa în domeniu și va facilita colaborarea cu partenerii din sectorul privat pentru a dezvolta soluții practice și eficiente. Vom oferi tinerilor talentați oportunități unice de a-și dezvolta cariere în acest domeniu în plină expansiune. Vom colabora cu companii din sectorul privat pentru a dezvolta soluții practice și a proteja infrastructura critică a țării noastre. Și, nu în ultimul rând, vom contribui la creșterea conștientizării publice cu privire la importanța securității cibernetice”, a menționat Ludmila Peca.

Reprezentanții „sigURL”, care s-au prezentat la întrevedere într-o echipă extinsă, au menționat că această colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei se înscrie perfect în obiectivele instituției pe care o reprezintă – promovarea siguranței în internet și valorificarea tezaurului digital, ceea ce va contribui sinergic la formarea unui număr semnificativ de specialiști care vor face față provocărilor complexe din acest sector.

Prin combinarea expertizei academice, a cunoștințelor practice și a resurselor financiare, cele trei instituții își vorconsolida eforturile pentru a crea un ecosistem inovativ, unde cercetarea, educația și industria se vor intersecta într-un mod sinergic, contribuind la consolidarea rezilienței cibernetice a țării și la atragerea de noi investiții în acest domeniu strategic.

Cu acest parteneriat, UTM își consolidează rolul de lider în educația și cercetarea în domeniul securității cibernetice, contribuind activ la pregătirea noii generații de experți capabili să protejeze infrastructura digitală a țării noastre.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente