Când părinții care și-au transferat copiii în școli mai mari vor primi prima alocație de 1 000 de lei

bani mită

În octombrie 2024, părinții care și-au transferat copilul dintr-o școală cu mai puțin de 50 de elevi într-o instituție publică de învățământ mai mare vor putea primi prima alocație în valoare de 1 000 de lei. Acest anunț a fost făcut de ministrul educației, Dan Perciun, în cadrul emisiunii „360 de grade” de la postul public de radio Radio Moldova.

Indemnizația lunară este acordată la cererea părinților sau a reprezentanților legali, în baza unei cereri depuse la instituția în care a fost transferat elevul. Potrivit ministrului, nu există încă un număr exact de beneficiari. Părinții pot solicita alocația și pe parcursul anului școlar.

Amintim că în iulie curent, Guvernul a aprobat oferirea unei indemnizații lunare de 1 000 de lei pentru o perioadă de doi ani părinților care își vor transfera copiii dintr-o școală mică într-o școală mai mare. Costul total al implementării acestei măsuri pentru perioada septembrie-noiembrie 2024 este estimat la 3 milioane de lei. Indemnizațiile nu se acordă în perioada iunie-august.

În prezent, în Republica Moldova sunt 102 instituții de învățământ primar și secundar general, cu un număr de elevi de până la 50. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente