Elevii din instituțiile care vor începe anul școlar duminică, 1 septembrie, vor avea o zi în plus de vacanță

ultimul-sunet

Elevii care vor începe anul școlar duminică, 1 septembrie, urmează să beneficieze de o zi suplimentară de vacanță. Totodată, profesorii vor fi remunerați și vor primi o zi liberă pentru disponibilitatea de a ieși duminică la lucru la ceremonia de deschidere a anului școlar.

Despre acest lucru a anunțat ministrul educației și cercetării Dan Perciun, care precizează că organizarea careului duminică vine din dorința de „a nu avea vacanțe fragmentate, a câte două, trei zile”.

Dan Perciun, ministrul educației și cercetării

Potrivit ministrului, ceremonia de deschidere ar trebui să dureze o oră, o oră și jumătate. Școlile pot să decidă la nivel intern formatul careului, dar și a activităților care vor avea loc în sălile de clasă în prima zi a acestui an de studii. Ceea ce va fi la la fel în toate școlile din țară, atât publice, cât și private, este genericul primei lecții: „Împreună pentru pace”. 

Amintim că festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024/2025 va putea fi organizată duminică, 1 septembrie sau luni, 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție de învățământ în parte, după consultarea opiniei comunității școlare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente