Elevate Kids Edu – aplicația educațională care ajută copiii să își dezvolte inteligența emoțională prin povești interactive

ruxandra sterbet1
Foto:YEP Moldova

Fondatoarea Elevate Kids Edu, Ruxandra Șterbeț, și-a transformat pasiunea pentru psihologie într-un start-up dedicat copiilor în Upcelerator by Dreamups, ediția Orange Digital Center.

În cadrul unui interviu acordat pentru blueprint.md, Ruxandra a povestit mai multe despre pasiunea ei pentru psihologia clinică, cum i-a venit ideea start-upului, experiența de a interacționa cu potențialii clienți și care îi sunt planurile de viitor.

Cum a apărut ideea start-upului

„Interacțiunile mele zilnice cu părinți și copii m-au făcut să-mi dau seama de golul în educația emoțională pentru copii, ceea ce m-a determinat să construiesc o afacere dedicată dezvoltării de instrumente și resurse pentru dezvoltarea emoțională a copiilor.

Astfel, geneza ideii mele de start-up își are rădăcinile în experiențele mele provocatoare din postura de psiholog școlar. Zilnic am interacționat cu copii care se luptau cu tulburările emoționale, incapabili să-și gestioneze sentimentele. Discuțiile cu părinții au dezvăluit un sentiment de disperare, deoarece mulți se simțeau nepregătiți să sprijine nevoile emoționale ale copiilor lor. Aceste momente de vulnerabilitate m-au atins profund și mi-au evidențiat necesitatea de a oferi o educație emoțională accesibilă”, menționează Ruxandra.

Tânăra menționează că, acum doi ani, antreprenoriatul îi părea un vis îndepărtat. În acea perioadă, Ruxandra lucra în psihologie clinică ajutând copii și familii cu probleme emoționale. Ea a realizat că putea ajuta doar pe cei care veneau la biroul ei, limitându-și astfel impactul. Atunci a înțeles că fondarea unui start-up ar putea amplifica acest impact, ca să poată ajuta copii și părinți la nivel global prin tehnologie.

Așa a fondat Elevate Kids Edu, cu misiunea de a consolida inteligența emoțională a copiilor folosind conținut interactiv și pentru a preda inteligența emoțională, esențială pentru succesul și bunăstarea copiilor.

Problema pe care Ruxandra își propune să o rezolve prin intermediul start-upului

„Cercetările arată că EQ-ul joacă un rol crucial în succesul personal și bunăstare, adesea depășind importanța IQ-ului. Totuși, sistemele educaționale tradiționale nu prioritizează dezvoltarea EQ-ului, neglijând formarea holistică a copiilor. Elevate Kids Edu oferă o soluție printr-o aplicație care combină metode validate științific pentru copii. Inițiativa noastră sprijină copiii în dezvoltarea abilităților vitale pentru viață și implică părinții și educatorii ca participanți activi în procesul creșterii copiilor.”

Experiența în interacțiunea cu potențialii clienți

În procesul de dezvoltare a Elevate Kids Edu, Ruxandra a realizat peste 100 de interviuri cu părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani. Aceste conversații au oferit informații esențiale despre provocările și nevoile reale ale familiilor în educația inteligenței emoționale. „Am ajuns la concluzia că mulți părinți sunt ocupați și uneori se simt neputincioși în sprijinirea dezvoltării emoționale a copiilor lor. Interviurile au subliniat și nevoia unei comunități de sprijin pentru părinți. Aceste discuții au modelat dezvoltarea produsului nostru, angajându-ne să creăm o platformă care să împuternicească atât copiii, cât și părinții.”

În calitate de CEO Elevate Kids Edu, Ruxandra este responsabilă de direcționarea viziunii și misiunii companiei, inclusiv dezvoltarea produsului, parteneriate și marketing. „Pe măsură ce creștem, intenționez să aduc un lider experimentat în EdTech drept cofondator, să angajez un animator și un designer grafic pentru a îmbunătăți conținutul aplicației și să formez un consiliu consultativ cu experți în educație și psihologie.”

Planurile pentru următoarele luni

Ruxandra menționează că în timpul apropiat vor lansa MVP-ul și vor iniția campanii de marketing direcționate spre comunitățile de părinți și forumurile educaționale pentru a crește numărul de descărcări și utilizatori activi.

„De asemenea, ne propunem să colectăm și analizăm feedbackul utilizatorilor pentru a rafina aplicația. La fel, în lista noastră este și contactarea instituțiilor educaționale și experților pentru a forma parteneriate. Vom continua dezvoltarea designului și produselor auxiliare, cum ar fi kituri fizice sau cărți pentru a completa aplicația.”

În toamna acestui an începe următoarea ediție a programului Upcelerator. Dacă vrei să devii următorul fondator al unui start-up tech scalabil, înscrie-te aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente