Patru motive să vii la „Opera de Butuceni” – un concert de muzică clasică inedit sub bagheta dirijorului austriac Friedrich Pfeiffer

4f68e2ab6403aadb8d0f771653181cdd

„Opera de Butuceni” promite o experiență culturală memorabilă, care îmbină armonios liniile melodice ale muzicii clasice cu peisajul spectaculos al Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”. Sub conducerea renumitului dirijor Friedrich Pfeiffer din Austria, Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va aduce la viață capodopere ale muzicii clasice în aer liber.

Iată patru motive pentru care acest concert este un eveniment de neratat:

# Oportunitate creativă: lansarea unui nou proiect pentru activități artistice

„Opera de Butuceni” se desfășoară în perioada în care sunt puse bazele unei reședințe creative, care va promova activități de artă, cultură și turism, într-un cadru natural deosebit. Tabere de pictură, de literatură, de sculptură vor fi organizate pe teritoriul Reședinței „Opera de Butuceni”, iar scena îi va reuni artiștii începători și pe cei consacrați. 

# O experiență inedită de a asista la două concerte de muzică clasică în aceeași seară 

„Opera de Butuceni”se va desfășura într-un peisajul pitoresc, în inima Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”.Concertul va fi în două părți: „Armonii vieneze”, începând la ora 19:00, și „Midnight Concert”, de la ora 21:30, care va permite spectatorilor să admire perseidele, fenomenul căderii de stele, pe fundalul muzicii clasice.

# Întâlnirea cu artiști de talie internațională
„Opera de Butuceni” este o ocazie unică de a asculta muzică clasică de cea mai înaltă calitate și de a trăi o experiență muzicală deosebită. Renumitul dirijor austriac Friedrich Pfeiffer va conduce Orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” într-o interpretare de excepție. 

# Grand Partita Serenada 10 de Mozart interpretată sub clar de lună

Capodoperă a muzicii de cameră „Grand Partita Serenada 10” care combină eleganța clasică cu o profunzime emoțională remarcabilă va fi interpretată sub cerul înstelat al nopții. Sunetele delicate ale dialogului muzical dintre instrumente vor însoți căderea stelelor, creând o armonie perfectă între natură și artă.

„Opera de Butuceni” nu este doar despre muzică, ci și despre valorificarea patrimoniului cultural și natural al Moldovei. Concertul are loc în inima Rezervației „Orheiul Vechi”– regiune apreciată de localnici, dar și de străinii care o vizitează. Mai mult, oaspeții evenimentului vor avea ocazia să deguste delicii gastronomice locale și vinuri fine, pentru o experiență completă.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, Eco Resort Butuceni cu suportul strategic al Ministerului Culturii, al  Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Ukraine – Moldova American Enterprise Fund și în parteneriat cu Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi.Biletele sunt disponibile online pe iticket: https://iticket.md/event/opera-de-butuceni și la intrare, în ziua evenimentului. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente