În acest an, careul dedicat primului sunet nu va avea o dată fixă. Fiecare școală va alege între 1 și 2 septembrie

1 septembrie
Foto:#diez

Festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024/2025 va putea fi organizată duminică, 1 septembrie sau luni, 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție de învățământ în parte, după consultarea opiniei comunității școlare.

Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care instituțiile de învățământ, urmare a hotărârii Consiliului profesoral, sunt în drept să decidă ora și data desfășurării careului și a primei lecții din noul an de studii.

Totodată, școlile pot să decidă la nivel intern formatul careului, dar și a activităților care vor avea loc în sălile de clasă în prima zi a acestui an de studii.

Ceea ce va fi la la fel în toate școlile din țară, atât publice, cât și private, este genericul primei lecții: „Împreună pentru pace”. Pentru organizarea și desfășurarea lecției tematice, diriginților le-au fost recomandate resurse didactice, adaptate la vârsta elevilor. Materialele au fost dezvoltate cu suportul Consiliului Europei.

Vedeți aici care este structura noului an școlar.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente