(foto) Peste 2 000 de tineri din întreaga țară s-au distrat la Arena Chișinău în cadrul festivalului Tinerii Europei Fest 

MC025755
Foto:Agenția Națională de Tineret

Pe 10 august la Arena Chișinău a fost dat startul celui mai așteptat eveniment al verii dedicat tinerilor din întreaga țară – Tinerii Europei Fest. Începând cu ora 16 și până seara târziu, vizitatorii complexului Arena Chișinău s-au distrat în unison, având parte de un show excepțional de lumini, efecte speciale și o atmosferă feerică, creată de culorile explozive și ritmurile muzicii moderne.

Festivalul a devenit o platformă multifuncțională de interacțiune între tineri, oferindu-le oportunitatea de a celebra valorile europene, libertatea, creativitatea, dar și de a-și exprima viziunile și de a se implica activ în transformarea țării lor, contribuind la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și inovatoare.

Zona de relaxare le-a permis tinerilor din diferite regiuni ale țării să discute, să facă schimb de opinii și experiență, să se joace, să danseze și să facă selfie-uri. În zona de divertisment tinerii au făcut au avut ocazia de a face poze și video cu camera 360. 

Mai mult decât atât, până a începe concertul mult așteptat, tinerii au avut momente de inedite de interacțiune în cadrul unui studiou mobil de radio improvizat, unde alături de prezentatorii Hit FM au simulat simulat emisiuni radio live.  

„Este o premieră pentru țara noastră această stație mobilă care ne permite să difuzăm emisii în direct de la locurile unde mergem. Tinerii au putut intra în redacția noastră și să facă cunoștință cu meseria de prezentator de radio. Avem concursuri și premii pentru ei”, ne-a spus Victoria Sakharova, directoare de programe Hit FM.

Am întâlnit tineri din întreaga țară. Unii au venit cu prietenii, alții cu colegii din cadrul consiliilor locale pentru a se distra într-un mediu prietenos, liber și cu scopuri mărețe. 

Ioana, din satul Drochia, Drochia. „Astăzi am venit cu colegii mei de la Consiliul Raional al Tinerilor (CRT) din Drochia. Am venit cu scopul de a ne distra și de a crea multe amintiri plăcute împreună. Mă bucur să particip la Ziua Internațională a Tineretului, pentru că aici marcăm perioada cea mai frumoasă – adolescența. Sunt satisfăcută de faptul că noi avem acces la mai multe oportunități, schimb de experiență și acces la foarte multe informații”.

Nina, din satul Micăuți, Strășeni. „Îmi place aici, am venit să mă distrez, să cânt. Vreau să țin minte acest eveniment pe mulți ani înainte”.

Vasile, din satul Mândrești, Telenești. „Sunt aici cu colegii de la CRT Telenești. Ziua Internațională a Tineretului este o zi foarte importantă, deoarece pune în evidență interesele tinerilor. Sper ca în viitor nouă să ne ofere mai multe posibilități de a participa în procesul de luare a deciziilor”. 

Juliano, din Bălți. „Azi am venit împreună cu prietena mea să descoperim anvergura festivalului. Această zi este importantă pentru fiecare tânăr, deoarece luna august este perioada când noi suntem cei mai auziți. Mi-aș dori ca noi să fim în centrul atenției tot anul, nu doar o lună. Totuși, pe an ce trece observ o evoluție în ceea ce ține evenimente dedicate pentru tineri”.

Între timp, tinerii umpleau toate locurile din amfiteatrul Arenei Chișinău în așteptarea începerii concertului. Pe scena mare au urcat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și cel mai tânăr deputat din actuala legislatură, Eugeniu Sinchevici. Oficialii au venit cu un mesaj de felicitare în contextul Zilei Internaționale a Tineretului și i-au îndrumat să devină promotorii valorilor europene. 

„Este un an absolut istoric. Trebuie să credem în noi și în Moldova. Mesajul meu pentru Ziua Internațională a Tineretului este să depuneți efort, să aveți încredere. Doar atunci rezultatele vin. Mă bucură faptul că avem una dintre cele mai bune admiteri la universitățile din țară din acest an. Investițiile făcute în universități se văd și sunt fericit că tinerii noștri au dat o șansă pentru aceste universități”, a declarat de pe scenă Dan Perciun.

Eugeniu Sinchevici a adăugat următoarele la cele spuse de ministru: „Noi toți dorim să trăim într-o țară prosperă, liberă și europeană. Acum avem această șansă să ne realizăm visurile. În acest an ne așteaptă să luăm o decizie importantă. Sper tare mult ca noi toți să contribuim la acest efort”.

Programul artistic al festivalului a fost constituit din evoluții pe scenă a interpreților și interpretelor, precum Cristian Porcari, Holy Molly, Misha Miller, Alina Eremia, DJ Sasha Lopez.

Pe 12 august, la nivel mondial, marcăm Ziua Internațională a Tineretului (ZIT). Această zi a fost instituită de ONU, cu scopul de a celebra potențialul tinerilor ca parteneri în societatea globală de astăzi.

sursă foto: Agenția Națională de Tineret

În Republica Moldova aproape fiecare a patra persoană este tânără și are vârsta cuprinsă între 14-35 de ani. Valorificarea potențialului deplin al acestora și investiția în dezvoltarea și implicarea tinerilor poate aduce schimbări majore și poate contribui la bunăstarea întregii societăți.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Agenția Națională pentru Tineret, sub egida  Guvernului Republicii Moldova. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente