Doi boxeri din Moldova au devenit campioni continentali în cadrul Campionatului European rezervat cadeților

boxeri competiție
Foto:Facebook/Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Lotul național de box al Republicii Moldova a obținut șase medalii la Campionatul European rezervat cadeților: două medalii de aur, una de argint și trei de bronz. Competiția s-a desfășurat în orașul Banja Luka din Bosnia și Herțegovina, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Doi pugiliști moldoveni au devenit campioni continentali. Egor Certîcovțev din Tiraspol a reușit să se claseze pe prima poziție la categoria de greutate de până la 42 de kilograme, după ce a trecut în finală de englezul Hussein Azaan. Andrei Timoșcov din Chișinău s-a impus în categoria de greutate de 60 de kilograme, după ce l-a învins în ultimul act pe azerul Nurlana Myceibli.

Sursă: Facebook/Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Alexandru-Ahile Buhaniuc din Orhei, a devenit vicecampion european în categoria de greutate de până la 50 de kilograme. Alți trei boxeri moldoveni au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate. Nichita Slepoi, Tudor Stratan și Alexandru Bujor au cucerit medaliile de bronz. Cinci boxeri moldoveni au ajuns până în sferturile de finală și s-au clasat pe locul 5. Este vorba despre Ivan Basciavanji, Pavel Răducan, Vladislav Zigo, Elizaveta Ignatova și Daria Grițco.

Lotul național de box a ocupat locul 6 în clasamentul final pe națiuni. La Campionatul European rezervat cadeților au participat 363 de sportivi din 30 de țări.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente