Degustare regală la UTM, alături de the Winehunter Awards. Peste 110 mostre de vin au fost supuse evaluării unei comisii de experți internaționali

1-1030×782-1

Universitatea Tehnică a Moldovei s-a transformat, pentru câteva zile, într-un veritabil templu al vinului. Evenimentul de degustare, organizat în parteneriat cu prestigioasa echipă The WineHunter Awards, a adus împreună cele mai fine vinuri moldovenești și unele dintre cele mai respectate personalități din lumea vinului.

La eveniment au participat Helmuth KÖCHER, fondatorul și președintele The WineHunter Awards, Luciano CESCON, oenolog de renume mondial, și Mauro Giacomo BERTOLLI, directorul portalului italiadelvino.com. Prezența acestor experți subliniază importanța evenimentului și deschide noi perspective pentru vinurile moldovenești.

Peste 110 mostre de vin, reprezentând aproximativ 30 de vinării moldovenești, sunt supuse evaluării unei comisii de experți. Vinurile selectate vor fi incluse într-un catalog prestigios, care va fi prezent la toate festivalurile Merano din întreaga lume, oferind o vizibilitate internațională excepțională Wine of Moldova. Aceasta înseamnă o expunere fără precedent pentru vinurile noastre, o oportunitate unică de a cuceri palatele gustative ale cunoscătorilor din întreaga lume.

Fidelă celor mai bune tradiții în domeniu și orientată spre inovație, Universitatea Tehnică a Moldovei, prin Facultatea Tehnologia Alimentelor, pregătește o nouă generație de specialiști în domeniu. Experiența acumulată prin asemenea evenimente este de neprețuit pentru studenții noștri, oferindu-le posibilitatea de a interacționa cu experți de renume mondial și de a se familiariza cu cele mai noi tendințe în domeniul vinificației.

Organizat la UTM, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului, evenimentul este o dovadă clară atât a potențialului vinurilor moldovenești,  cât și a faptului că, prin specialitățile pe care le promovează în domeniu, UTM este un partener de încredere pentru dezvoltarea sectorului viticol. Într-o combinație perfectă între tradiție, pasiune și inovație, vinificatorii noștri reușesc să creeze produse de o calitate excepțională, capabile să concureze cu cele mai bune vinuri din lume.

Universitatea Tehnică a Moldovei se declară mândră să contribuie la dezvoltarea sectorului viticol din țară. Prin programele noastre de studii, cercetare și parteneriate cu industria, ne propunem să creăm un liant între  tradiție și viitor, pregătind specialiști calificați și promovând excelența, inclusiv în domeniul vinificației.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente