Celebrează Ziua Internațională a Tineretului alături de tinerii din țară. Ce evenimente vor avea loc la Chișinău și Cahul cu această ocazie

ZIT-Ungheni-28
Foto:diez.md

Pe 12 august, la nivel mondial, marcăm Ziua Internațională a Tineretului (ZIT). Această zi a fost instituită de ONU, cu scopul de a celebra potențialul tinerilor ca parteneri în societatea globală de astăzi. Cu această ocazie, și în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate sectorului de tineret.

Pentru tinerii din țara noastră, această sărbătoare va începe mai devreme. Pe 10 august, Amfiteatrul Arenei Chișinău va găzdui Tinerii Europei Fest, cel mai tare eveniment al verii. Începând cu ora 18.00, pe scena festivalului vor evolua artiști de top din Republica Moldova și România. Îndrăgiții interpreți precum Cristian Porcari, Holy Molly, Misha Miller și Alina Eremia vor surprinde publicul cu muzică live, prestație scenică deosebită, dansuri, multă energie, vibrații pozitive și cele mai proaspete hituri. Aproape de miezul nopții, atmosfera va fi încinsă de DJ Sasha Lopez, cunoscut pentru stilul său deosebit și ritmurile vibrante.

Tinerii vor avea parte de un show excepțional de lumini, efecte speciale și o atmosferă feerică, creată de culorile explozive și de ritmurile muzicii moderne. Mai mult decât atât, până a se pregăti de mult așteptatul concert, participanții vor avea parte de momente de interacțiune în cadrul unui studiou mobil de radio improvizat, unde prezentatorii vor face simulări de emisiuni radio live. Totodată, zona food court va oferi delicii culinare și băuturi răcoritoare, iar în zona de relaxare spectatorii se vor putea odihni și savura din atmosfera evenimentului.

Festivalul va asigura o platformă de interacțiune între tineri, oferindu-le oportunitatea de a celebra valorile europene, libertatea, creativitatea, de a-și exprima viziunile și de a se implica activ în transformarea țării lor, contribuind la dezvoltarea unei societăți incluzive și inovatoare. 

Intrarea este gratuită. Accesul la festival va fi permis cu începere de la ora 16.00. Organizatorii vor asigura transport tur și retur gratuit pentru doritori. Autobuzul va aștepta tinerii în fața Circului de Stat din Chișinău, la stația de troleibuz. Călătoriile către Chișinău Arena vor începe de la ora 16.00, iar transportul va circula la un interval de 30 de minute. La întoarcere, transportul va circula de la ora 22.30 până la ora 1.0.

Ziua Internațională a Tineretului va fi celebrată pe 12 august și la Cahul. În acest an, orașul este epicentrul energiei și al creativității tinerilor din Republica Moldova, fiind deținătorul titlului de Capitală a Tineretului. ZIT Cahul 2024 este o inițiativă spectaculoasă ce își propune să pună în lumină contribuția și potențialul tinerilor. 

Cu începere de la ora 14.00, participanții se vor putea bucura de activități interactive precum:
# masterclassuri de creativitate și abilități oferite de echipa de Scouți Moldova;
# sesiuni de dezvoltare personală cu „Tinerii Activi din Municipiul Cahul”;
# zone pentru odihnă și socializare;
# Târgul de oportunități pentru tineri, unde vei descoperi proiecte și activități de la organizații locale și naționale.

Evenimentul va culmina cu un concert al artiștilor naționali și internaționali (Satoshi, Mark Stam). Toate activitățile menționate se vor extinde din Piața Independenței până în Parcul Central din Cahul. 
Tot în același ritm, pe 17 august, la Chișinău va avea loc Festivalul Tineretului. Evenimentul va fi împărțit în patru zone cu tematici diferite:
# zona „Democrație” va fi focalizată pe discuții și activități legate de importanța implicării civice și politice;
# zona „Educație non-formală” va include ateliere și sesiuni interactive despre educație alternativă, cu participarea Centrelor de Tineret din regiuni;
# zona „Artă și Cultură” va găzdui expoziții și demonstrații artistice, subliniind contribuția artelor la dezvoltarea societății, cu implicarea artiștilor independenți;
# zona „Educație și oportunități economice” se va concentra pe prezentarea oportunităților educaționale și economice disponibile pentru tineri.

Toate activitățile se vor desfășura în intervalul orar 15.00-18.00. Seara va culmina cu un concert la care vor evolua artiști tineri din Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura pe strada Veronica Micle, la intersecție cu strada Vlaicu Pârcălab din municipiul Chișinău. 

În Republica Moldova aproape fiecare a patra persoană este tânără și are vârsta cuprinsă între 14-35 de ani. Valorificarea potențialului deplin al acestora și investiția în dezvoltarea și implicarea tinerilor poate aduce schimbări majore și poate contribui la bunăstarea întregii societăți.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente