Ai un proiect documentar despre oamenii și viața din Republica Moldova? Înscrie-te la MOLDOX Inspiration Workshop 2024

m
Foto:Facebook/Moldox Lab

MOLDOX Lab a lansat înscrierile pentru cea de-a noua ediție a atelierului Inspiration. Aceasta este dedicată proiectelor documentare moldovenești relevante în contextul social actual, cu potențial de a inspira schimbarea socială.

MOLDOX Inspiration Workshop 2024 este structurat în trei etape

# Modulul I (25-28 noiembrie) se concentrează pe dezvoltarea proiectului propus, editarea trailerului. Vei învăța cum să scrii și să vorbești despre povestea ta potențialilor finanțatori și organizațiilor din domeniu, vei lucra la perfecționarea abilităților și tehnicilor tale de pitching împreună cu experții din industrie. Acest modul va fi precedat de o sesiune online în octombrie, iar datele exacte vor fi comunicate participanților selectați.

# Pitch (29 noiembrie) – îți vei prezenta proiectul unui juriu select, format din persoane cu putere de decizie din industria internațională a filmului documentar. În urma deciziei juriului, vei avea șansa de a câștiga un premiu (premii) care să te ajute să-ți dezvolți proiectul.

# Modulul II (29 noiembrie – 1 decembrie) se concentrează pe dezvoltarea proiectului după pitch. Vei învăța despre crearea de rețele și marketingul filmului tău la nivel internațional și vei afla mai multe despre comunitatea absolvenților Inspiration Lab, inclusiv despre cum să te implici în aceasta. O serie de studii de caz și masterclassuri te vor inspira pentru următorii pași în cariera ta cinematografică.

Sursă: Facebook/Moldox Lab

Dacă dorești să participi, trebuie să:
# aplici cu un proiect documentar original, aflat la etapa inițială de dezvoltare sau producție;
# fii rezident(ă) al (a) Republicii Moldova (aceasta include și refugiații, beneficiarii de protecție temporară în Moldova) sau să ai un proiect coprodus/coregizat cu un rezident al Republicii Moldova;
# cunoști limba engleză;
# ai cel puțin doi ani de experiență în domeniul cinematografiei;
# ai o temă socială puternică pentru filmul documentar.

Notă: absolvenții Inspiration Lab pot aplica cu un proiect nou. Cu toate acestea, vor avea prioritate persoanele care nu au participat la edițiile anterioare. Participanții preselectați vor fi invitați la interviu.

Înscrierea se face în limba engleză, până pe 18 septembrie 2024, aici. Participarea este gratuită. Pentru întrebări contactează organizatorii, la adresa de e-mail [email protected].

Sursă: Facebook/Centrul Național al Cinematografiei

Atelierul Inspiration face parte din Moldox Lab – o platformă de formare și conectare a talentelor locale cu industria documentară internațională. În fiecare an, acesta reunește tineri regizori moldoveni care doresc să scoată în evidență probleme actuale ale societății moldovenești prin intermediul filmului documentar, dar și experți de talie mondială care oferă suport și îndrumare în procesul creativ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente