„Starea de bine în educație: un mediu sănătos și motivațional pentru toți.” Cum s-a desfășurat Școala de vară eTwinning 2024

școala

În perioada 30-31 iulie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei, în calitate de Birou Național de Asistență eTwinning Moldova, a organizat Școala de vară eTwinning 2024, un eveniment dedicat stării de bine în educație, desfășurat într-un format hibrid. Cu genericul „Starea de bine în educație: un mediu sănătos și motivațional pentru toți”, participanții au explorat metode de a crea un mediu de învățare pozitiv și motivant atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Evenimentul a avut loc atât online, prin platforma Google Meet, cât și offline, la Universitatea Tehnică a Moldovei. Această abordare a permis o participare largă și diversă, reunind cadre didactice și experți din domeniul educației din întreaga țară.

Programul a inclus o serie de sesiuni plenare și ateliere practice, acoperind subiecte variate precum cultivarea stării de bine a cadrelor didactice, utilizarea instrumentelor web pentru proiectele eTwinning și integrarea stării de bine în curriculum. Printre vorbitori s-au numărat Cătălina Codău de la Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică și Doinița Panainte și Alina Ciorici de la Centrul de Excelență în Transporturi, care au oferit perspective valoroase asupra importanței stării de bine în educație.

O parte importantă a primei zile au constituit-o atelierele de lucru, care au permis participanților să exploreze subiecte specifice legate de starea de bine în școli și utilizarea instrumentelor digitale în proiectele eTwinning. Printre subiectele discutate s-au numărat utilizarea platformei ESEP și spațiul virtual TwinSpace, precum și integrarea stării de bine în mediul educațional. Formatorii Cojocaru Svetlana, Cernei Kristina, Dragan Tatiana, Vacari Dorina, au prezentat informații utile și exemple practice, contribuind la dezvoltarea competențelor participanților în aceste domenii.

Ziua a doua a evenimentului a fost dedicată prezentării bunelor practici eTwinning și diseminării proiectelor de succes implementate în școlile din Moldova. Participanții au avut ocazia să învețe din experiențele colegilor lor și să se inspire pentru viitoare inițiative educaționale. Proiectele eTwinning prezentate sunt:

# European Literary Passport, Ala Mihailov, Gimnaziul Frăsinești, s. Frasinești, r. Ungheni;
# Lumea transportului – o călătorie în cunoaștere și inovație, Ciorici Alina și Panainte Doinița, Centrul de Excelență în Transporturi, or. Chișinău;
# A breath of fresh air for our green planet, Carolina Chitoroagă, Școala Primară „Spiridon Vangheli”, or. Chișinau;
# Big discoveries by small scientists, Adelina Furtună, Instituția de Educație Timpurie nr. 20 „Улыбка”, or. Bălți;
# Animals near us, Iulia Bivol, Instituția de Educație Timpurie  nr. 1 „Ghiocel”, s. Răzeni, r. Ialoveni;
# From a Tale to magic dreams, Irina Musienco, Liceul Teoretic „Cruglic”, s. Cruglic, r. Criuleni;
# Dance of Words, Ana Ceban, Liceul Teoretic „Mihail Marinciuc”, or. Chișinău;
# The country of my heart, Ala Bruma, Grădinița de copii „Andrieș”, s. Mereni r. Anenii Noi;
# JIGSAW – a mindful approach to learning, Oxana Coroleac, Diana Chiruța, Centrul de creație tehnică, sectorul Buiucani, or. Chișinău;
# Persoană virtuoasă –  o școală fără bullying, Natalia Bîrliba, Școala primară nr. 120 „Pas cu Pas”, Aliona Buciumaș, Liceul Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria”, or. Chișinău;
# Math around Paris 2024, Lilia Rujavnița, Gimnaziul „Ion Vatamanu”, s. Pîrlița, mun. Ungheni;
# Intellectual Plan for the Young Generation, Doina Botnari, Liceul Teoretic „Gaudeamus”, or. Chișinău;
# Magic App(le), Tatiana Mîrzenco, Școala Primară-Grădiniță „Abeceluș”, or. Durlești, mun. Chișinău;
# Laboratoare digitale în descoperirea abilităților, Dumitriu Ieșeanu, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Cahul.

Școala de Vară eTwinning 2024 a fost un prilej deosebit pentru schimbul de idei și dezvoltarea profesională continuă, subliniind angajamentul comunității educaționale de a promova un mediu de învățare sănătos și stimulativ. 

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente