Lista oportunităților al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna august

oportunități
Foto:euneighbourseast.eu/Facebook/Liga Studenților Originari din Republica Moldova/Asociația Internațională a Tinerilor

Știm că în această perioadă majoritatea tinerilor sunt preocupați de admiterea la instituțiile de învățământ. Așa cum a mai rămas exact o lună până începe noul an de studii, noi îți sugerăm să îmbini utilul cu plăcutul și să te înregistrezi la una sau la mai multe dintre oportunitățile despre care îți relatăm în acest material. În luna august, ai posibilitatea să participi la o școală de vară, să întâlnești studenți din diasporă în cadrul unui forum sau să urmezi un stagiu de practică la Comisia Europeană. Fie că ești elev(ă), student(ă), profesor(profesoară) sau tânăr(ă) profesionist(ă), în acest material cu siguranță vei identifica o oportunitate potrivită pentru tine, astfel încât să închei memorabil și această vară. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată.

#1. Academia de vară „Abilitarea grupurilor de inițiativă”

Această oportunitate este pentru tine dacă îți dorești să contribui la schimbări în comunitatea ta și să implementezi proiecte pentru dezvoltarea localității tale. Academia de vară se va desfășura în perioada 19-23 august. În calitate de participant(ă) vei avea ocazia să beneficiezi de sesiuni de informare și să dobândești cunoștințe pentru a atrage finanțare.

Aici vezi detalii despre criteriile de eligibilitate și care sunt cheltuielile pe care le acoperă organizatorii.

Termen-limită – 1 august.

Sursă: Facebook/Asociația Internațională a Tinerilor

#2. Academia Ambasadorilor Ecologici

Activitatea va avea loc în perioada 13-15 august, iar organizatorii îndeamnă toți doritorii să se înscrie, în special persoanele din regiuni. Timp de trei zile, vei avea oportunitatea:
# să explorezi locația turistică EcoVillage Moldova;
# să înveți cum se face un detergent ecologic din ingrediente simple;
# să petreci timpul cu un eco-expert din Slovacia și cu alți tineri pasionați de ecologie.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 4 august, ora 18.00.

Sursă: Facebook/Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova

#3. Programul Explorer

AIESEC în Chișinău anunță lansarea unui nou proiect dedicat tinerilor care doresc să își dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul antreprenoriatului sustenabil. Acesta se va derula pe parcursul a șase săptămâni și va include șapte traininguri interconectate.

Subiectele atelierelor, formularul de înregistrare și taxa de participare le găsești în acest material.

Termen-limită – 8 august.

Sursă: Facebook/AIESEC-in-Chișinău

#4. Școală de vară

Dacă ești interesat(ă) de comerțul electronic și marketingul digital, atunci această oportunitate este pentru tine. Școala va cuprinde mai multe cursuri și urmează să aibă loc în mijlocul naturii, în comuna Moieciu de Sus din Brașov.

În acest material găsești programul și întrebările la care vei primi răspuns în cadrul cursurilor.

Termen-limită – 14 august, ora 16.00.

Sursă: gpec.ro

#5. Forumul Tinerilor din Diasporă

Liga Studenților Originari din Republica Moldova organizează în acest an cea de-a treia ediție a Forumului Tinerilor din Diasporă. Evenimentul se va desfășura vineri, 16 august.

Aici găsești mai multe detalii despre agenda forumului.

Sursă: Facebook/Liga Studenților Originari din Republica Moldova

#6. Gala Excelenței în Turism

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului organizează Gala Excelenței în Turism, ediția 2024. În cadrul acestui concurs, membrii societății civile sunt încurajați să depună și să propună nominalizări.

În acest articol găsești categoriile eligibile, candidații eligibili și ce trebuie să includă formularul participantului.

Termen-limită – 16 august.

Sursă: Ministerul Culturii al Republicii Moldova

#7. Program de sprijin pentru redacțiile de știri

Institutul Internațional de Presă își propune să selecteze 18 organizații media care vor beneficia de granturi în valoare de 20 000 de euro din partea Uniunii Europene. Programul este conceput pentru a ajuta redacțiile de știri să construiască și să testeze soluții pentru provocările editoriale și de afaceri.

Aici vezi care sunt condițiile de participare, ce activități include programul și ce costuri acoperă grantul.

Termen-limită – 18 august, ora 23.59. 

Sursă: Institutul Internațional de Presă

#8. Stagii de practică la Fondul European pentru Democrație

Fondul European pentru Democrație oferă stagii de practică plătite pentru tinerii care își doresc să lucreze în domeniul acordării granturilor. Programul va avea o durată de 12 luni și va începe în toamna anului 2024. Viitorii stagiari vor lucra la secretariatul Fondului European pentru Democrație, situat în centrul Bruxelles-ului, Belgia.

În calitate de stagiar(ă) vei primi lunar o bursă în valoare de aproximativ 1 900 de euro, tichete de masă și rambursarea unui abonament lunar la transportul public din Bruxelles.

Despre criteriile de eligibilitate și actele necesare pentru înregistrare poți citi aici.

Termen-limită – 18 august.

Sursă: Facebook/European Endowment For Democracy

#9. Ateliere pentru profesori

Centrul America House Chișinău și Academia Tinerilor Cercetători din Carolina de Nord invită profesorii să participe la STEAM Teacher Mentorship Workshops. La aceste ateliere, cadrele didactice vor deprinde cunoștințe și abilități necesare pentru a aduce în clasele lor practici multidisciplinare de cercetare în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

În acest material găsești programul atelierelor și formularul de înregistrare.

Sesiunile încep pe 20 august, respectiv, până atunci ar trebui să te înregistrezi.

Sursă: Facebook/America House Chișinău

#10. Oportunitate pentru grădinițe

150 de grădinițe din Republica Moldova au posibilitatea să își deschidă centre de joc și de învățare. Acestea vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice pentru activități educaționale.

Formularul de înregistrare și criteriile de eligibilitate le găsești în acest articol.

Termen-limită – 24 august.

Sursă: Grădinița Dreamland

#11. Stagii de practică la Comisia Europeană

Comisia Europeană oferă tinerilor posibilitatea să urmeze un stagiu de practică plătit în unul dintre departamentele instituției, precum cel de la Bruxelles, Luxemburg sau alte centre ale UE. Programul de stagii Blue Book acoperă două direcții: stagiu administrativ și stagiu de traducere cu Direcția Generală Traduceri.

În acest articol găsești detalii despre condițiile de participare, despre valoarea bursei și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 30 august.

Sursă: euneighbourseast.eu

#12. Voluntariat la Societatea de Cruce Roșie din Moldova

Societatea de Cruce Roșie din Moldova recrutează voluntari pentru echipele mobile de intervenție în caz de dezastre. În calitate de voluntar(ă) al/a echipei, vei dobândi competențe esențiale în gestionarea situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor și colaborarea eficientă în echipă.

În acest articol găsești:
# detalii despre atribuțiile în calitate de voluntar(ă);
# principalele activități în care se implică/participă voluntarii;
# formularul de înregistrare;
# criteriile de eligibilitate.

Nu există un termen-limită pentru aplicare. Campania de recrutare se va încheia în momentul în care organizatorii vor identifica numărul necesar de voluntari.

Sursă: Nick Paleologos/IFRC

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente