Noutăți bune pentru afacerile din Moldova: plăți prin cod QR, banii ajung în 10 secunde și comisioane reduse

plata qr cod
Foto:fintechnexus.com

Începând cu ziua de astăzi, 31 iulie, pentru antreprenorii din Moldova este disponibil noul serviciu MIA Plăți Instant. Acesta oferă metode noi de acceptare a plăților – prin cod QR și link.

Principalul avantaj al sistemului este comisionul unic de până la 0,8 % aplicat la acceptarea plăților pentru majoritatea afacerilor. Pentru serviciile sociale, precum educație, spitale, transportul public sau plata utilităților, comisionul nu poate fi mai mare de 0,5 %. Anterior, comisioanele la plățile cu cardul ajungeau până la 3 % din suma tranzacției.

Sursă: Dumitru Alaiba/Facebook

Un alt avantaj – banii ajung în contul companiei în doar 10 secunde. „Asta înseamnă mai multă libertate în gestionarea banilor, în special pentru micii antreprenori”, spune Dumitru Alaiba.

Plățile prin cod QR

Sursă: Dumitru Alaiba/Facebook

Comercianții vor putea să-și vândă acum bunurile sau serviciile fără echipamente suplimentare. Clienții vor putea plăti în doar câteva câteva secunde, folosind codul QR MIA. Comerciantul trebuie doar să afișeze codul QR, iar cumpărătorul să-l scaneze cu ajutorul camerei telefonului sau din orice aplicație financiară.

De asemenea, comercianții vor avea posibilitatea să genereze un cod QR pe o perioadă determinată de timp, iar clienții vor putea plăti cu el serviciile în perioada de timp selectată.

Totodată, afacerile vor putea oferi link direct din aplicația financiară sau afișează butonul MIA în magazinul online pentru efectuarea plăților. Odată confirmată, plata ajunge în contul antreprenorului. Fără sume reținute parțial și fără comisioane mari.

Antreprenorii sunt încurajați să activeze MIA pentru Afaceri. Este necesar doar să se adreseze la banca unde sunt deserviți.

Aici puteți găsi toate detaliile necesare, inclusiv și ghiduri necesare pentru utilizarea noului serviciu MIA Plăți Instant.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente