Campionatele de drift continuă la Chișinău

DSC0063611

Campionatul de drift organizat de echipa de voluntari ghidați de reprezentanții MAI a ajuns la cea de-a doua ediție din acest an. Pe data de 21 iulie, iubitorii disciplinelor sportive de automobilism s-au adunat pe strada Cărbunari 9. Prima ediție a avut loc pe 9 iunie, în aceeași locație.

Campania de responsabilizare a participanților la trafic din Republica Moldova continuă. Luând exemplu de la țările mai dezvoltate, în special cele nordice, organizatorii susțin astfel dezvoltarea unei culturi sigure și responsabile de șofat. Pentru a evita înăsprirea sancțiunilor pentru varii încălcări ale regulilor de trafic rutier, se tinde spre organizarea evenimentelor sportive cu regularitate, cu tendința extinderii acestora în mai multe raioane ale țării.

Oferirea posibilității de a demonstra abilitățile de șofat în cadrul competițiilor sportive, în condiții speciale ce garantează siguranța tuturor participanților este una din cele mai bune alternative pentru a avea drumuri sigure în Republica Moldova. Practica arată, că membrii unor astfel de comunități ale automobiliștilor sau a bikerilor au o responsabilitate sporită, simțind necesitatea de a transmite mesaje de responsabilizare tuturor participanților la trafic.

„Atitudinea responsabilă a șoferilor de automobile, motociclete, biciclete, atv și a pietonilor este vitală. Trebuie sa respectăm regulile, limitele de viteză, neutilizarea telefonului la volan, cuplarea centurii de siguranță nu doar de către șofer ci de către toți pasagerii și desigur excluderea consumului de alcool sau droguri înainte de a conduce sunt doar cele mai de bază exemple de practici care pot salva vieți”, a subliniat secretarul general adjunct al MAI, Vladislav Cojuhari.

În cadrul campionatului din 21 iulie au participat 16 piloți de curse. Printre finaliști îi avem pe Ernesto Asaturov – locul I, Efim Mazur – locul II și Igor Tabacari – locul III. La eveniment au participat aproximativ 5 000 de spectatori care alături de echipa de organizatori au admirat prestația piloților și s-au implicat în circularea mottoului evenimentului „Campionii sunt doar pe circuit și NU pe drumurile publice! RESPECT ÎN TRAFIC!”

Cele mai fascinante momente ale cursei pot fi vizionate în video-ul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente