Universitatea Tehnică a Moldovei – un far de susținere și speranță pentru tinerii ucraineni

utm-main (1) (1)
Foto:utm.md

În această perioadă plină de emoții pentru miile de tineri refugiați din Ucraina, deja al treilea an consecutiv, Universitatea Tehnică a Moldovei a organizat, în perioada 1-6 iunie 2024, sesiuni speciale de examene pentru absolvenții refugiați din Ucraina, care aspiră să fie admiși la universități atât în Moldova, cât și peste hotare.

Angajamentul neclintit al UTM față de această cauză a fost posibil datorită eforturilor neobosite ale rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, ale prorectorului pentru Digitalizare, conf. univ., dr. Dinu ȚURCANU, Direcția Managementul Academic și Asigurarea Calității care au oferit în acest scop spații dotate cu tehnologie de ultimă generație și personal calificat.

Impactul acestor eforturi a fost profund. Cei 198 de elevi ucraineni care s-au înregistrat pentru a participa la Testul Național au avut astfel oportunitatea să-și continue educația, susținerea și generozitatea din partea UTM oferindu-le noi perspective, dar și un sentiment de normalitate și speranță.

Acțiunile UTM au rezonat dincolo de granițele Moldovei. Recunoștința guvernului ucrainean și a instituțiilor de învățământ este evidentă într-o scrisoare emoționantă semnată de Tetiana Vakulenko, directoarea Centrului Ucrainean pentru Evaluarea Calității Educației. Scrisoarea exprimă o profundă apreciere pentru dedicarea și angajamentul UTM de a ajuta studenții ucraineni.

Angajamentul universității față de valorile umanitare și disponibilitatea de a depăși orice obstacol pentru a-i susține pe cei aflați în nevoie contribuie la modelarea viitorului acestor tineri, dar și la reconstruirea Ucrainei. Eforturile UTM reprezintă, astfel, un testament al puterii educației și al importanței conexiunii umane în depășirea adversității. 

Sursă: utm.md

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente