Au fost desemnați campionii concursului „Students Cyber Battle” de la UTM

UTM elevi studenti (2) (1) (1)
Foto:Universitatea de Stat din Moldova

Universitatea Tehnică a Moldovei continuă să se implice activ în formarea și dezvoltarea profesională a viitorilor specialiști în domeniul tehnologiei informației. Pe 26 iunie 2024, s-a desfășurat concursul Students Cyber Battle, o competiție dedicată studenților pasionați de securitatea cibernetică. 

Concursul Students Cyber Battle a fost conceput ca un duel intens în format Attack&Defense, punând la încercare capacitatea participanților de a identifica vulnerabilități, de a implementa măsuri de protecție eficiente și de a contracara atacurile cibernetice. Echipele participante, formate din câte doi studenți, au fost provocate să-și testeze limitele într-un mediu simulat, dar realist și, totodată, controlat și sigur.

Participanții au avut la dispoziție Laboratorul CODWER Academy din cadrul FCIM-UTM, unde au fost provocați să atace infrastructurile adversarilor, protejându-și totodată propriile sisteme. În prima etapă, s-au concentrat pe explorarea sistemelor, identificarea vulnerabilităților și implementarea măsurilor de protecție a infrastructurilor informatice. Iar cea de-a doua etapă a fost dedicată aprofundării provocărilor, accentuând competențele tehnice și strategice ale participanților.

Sursă: UTM

Pe 29 iulie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului. Membrii comisiei de evaluare, experți de renume în domeniul securității cibernetice – Dinu Țurcanu, prorector pentru Digitalizare al UTM; Ludmila Peca, directoarea Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică Cybercor; și Marius Dumitrașcu, directorul Codwer, au subliniat că învingătorii au demonstrat un nivel înalt de cunoștințe și abilități și că performanța lor remarcabilă este o dovadă a talentului, dedicării și pasiunii pentru securitatea cibernetică.

Locul întâi a fost obținut de echipa formată din Octavian Magdei și Alexandru Tocan, locul doi a fost câștigat de Marius Boian și Elena Romașenco, iar locul trei a revenit lui Maxim-Marian Petrasevschi și Daniel Veaceslav Miron. Acești studenți remarcabili au fost premiați cu vouchere pentru certificări și acces la Tabăra de Vară CODWER Academy din România, precum și cu dispozitive mobile SAMSUNG A54 5G + husă oferite de Cybercor, cu suportul financiar al Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova.

Sursă: UTM

Concursul Students Cyber Battle a demonstrat încă o dată angajamentul Universității Tehnice a Moldovei și al partenerilor săi în susținerea și promovarea tinerelor talente din domeniul securității cibernetice. Prin participarea la asemenea competiții, studenții au ocazia să-și perfecționeze abilitățile și să-și construiască cariere de succes în domeniul IT.

Organizatorii concursului felicită călduros toți participanții pentru eforturile și realizările lor. Câștigătorilor le dorim succes în continuare și suntem mândri să vă avem ca parte a comunității noastre academice. Continuați să vă urmați pasiunile și să atingeți noi culmi în carierele voastre, dragi tineri pasionați de fascinantul domeniu al ciberneticii și securității informatice.

Concursul a fost organizat de CODWER Academy, în parteneriat cu Agenția pentru Securitate Cibernetică (ASC) și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, cu suportul Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente