(podcast) „Devii propriul tău părinte peste hotare.” Mihaela Furculiță, despre administrație publică, dor de casă și burnout în studenție

Podcast Universitatea #diez (1)

Cinci ani de administrație publică, mult voluntariat, antreprenoriat, lucru cu studenții moldoveni din diasporă, dor și multe revelații despre tot ce înseamnă a pleca de acasă la 18 ani. Așa și-a petrecut Mihaela Furculiță studenția la Cluj-Napoca și așa ne-a descris-o și nouă în noul episod al podcastului Universitatea #diez.

Deși și-a dorit în anii de școală să studieze dreptul, un story de pe Instagram sponsorizat al Universității „Babeș-Bolyai” i-a stârnit curiozitatea către programul de administrație publică. Mihaela este sigură că în zilele noastre este deseori irelevant ce facultate ai finalizat, important e să fii flexibil(ă) în a încerca activități noi. Am discutat despre implicarea părinților în alegerea facultății și despre ce rol important au jucat toate activitățile extrașcolare în viața ei: radio, dezbateri, dansuri, actorie și multe altele. În același timp, Mihaela a menționat și partea cealaltă a monedei: burnoutul, frica de a pierde oportunități și energia direcționată prea mult pentru multitasking.

E important oare să pleci de-acasă la 18 ani? Mihaela a zis că asta e cea mai bună decizie pe care o pot face tinerii la această vârstă. Ea a mai povestit despre Liga Studenților Originari din Republica Moldova și despre conexiunea ei cu studenții din diasporă. „Dorul te trage ca un magnet acasă”, ne-a zis Mihaela relatând despre ce i-ar motiva pe studenții de peste hotare să revină în Moldova.

Episodul îl puteți asculta pe Apple PodcastsSpotify și YouTube.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente