Judocanul Denis Vieru a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Denis Vieru
Foto:Facebook/Olympic Moldova

Sportivul din Republica Moldova, Denis Vieru, a reușit să cucerească medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. Judocanul l-a învins pe francezul Walide Khyar în finala mică, în categoria de greutate de 66 de kilograme.

Denis Vieru devine primul judocan moldovean care reușește să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice. De asemenea, este prima medalie olimpică a țării la această ediție.

Denis Vieru a reușit să acceadă în semifinală după ce l-a învins pe finlandezul Luukas Saha în optimile de finală și pe sârbul Stranhija Buncic în sferturile de finală. În lupta pentru obținerea unui loc în finală, Denis Vieru a cedat în fața campionul olimpic de tineret din Japonia, Hifumi Abe.

Judocanul Denis Vieru a început și a încheiat anul 2023 fiind numărul 1 mondial în categoria sa de greutate (66 de kilograme). Cu un număr de 6 580 de puncte în clasamentul mondial, acesta l-a depășit pe predecesorul său mongol cu 766 de puncte. Reușita respectivă i-a adus sportivului calificarea la olimpiada din această vară.

Tânărul a evoluat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021.


În acest material puteți vedea cine sunt sportivii și sportivele din Republica Moldova care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În acest articol vă spunem când și unde să urmăriți prestațiile sportivilor moldoveni participanți la Jocurile Olimpice de la Paris.

Jocurile Olimpice de vară din 2024 au loc la Paris, Franța. Acestea au început miercuri, 24 iulie 2024 și se vor încheia duminică, 11 august 2024. Cu toate acestea ceremonia de deschidere s-a desfășurat vineri, 26 iulie.

În total, există 35 de locuri de desfășurare a competițiilor, cu 14 locații care găzduiesc 45 de sporturi olimpice, situate la o distanță de 10 kilometri de Satul Olimpic. Jocurile au loc în mai multe locații din jurul Parisului, cum ar fi Yvelines, Hauts-de-Seine, Seine-et-Marne și Seine-Saint-Denis. Cu toate acestea, Jocurile de la Paris 2024 se extind în multe alte zone ale Franței, turneul de fotbal urmând să se desfășoare în alte șase orașe (Bordeaux, Nantes, Lyon, Saint-Étienne, Nisa și Marsilia), canotajul are loc la Marsilia, iar surfingul se desfășoară în localitatea Teahupo’o din Tahiti.

Aproape 10 milioane de bilete au fost puse în vânzare pentru Jocurile Olimpice din 2024 și aproximativ 3,4 milioane pentru Jocurile Paralimpice, toate fiind vândute prin intermediul unui singur site web.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente