Comisia Europeană oferă stagii de practică plătite. Tinerii au oportunitatea să lucreze la sediul din Bruxelles sau Luxemburg

tineri EU oportunități
Foto:euneighbourseast.eu

Comisia Europeană oferă tinerilor posibilitatea să urmeze un stagiu de practică plătit în unul dintre departamentele instituției, precum cel de la Bruxelles, Luxemburg sau alte centre ale UE. Programul de stagii Blue Book este conceput pentru a încuraja talentul și pentru a cultiva viitorii lideri.

Programul acoperă două direcții: stagiu administrativ și stagiu de traducere cu Direcția Generală Traduceri. Puteți aplica doar pentru un singur tip de stagiu.

În cazul în care vei depune pentru stagiul administrativ, atunci vei avea ocazia să lucrezi în domeniul educației, culturii, sportului, științelor sau al dreptului concurenței, al resurselor umane, al politicii de mediu. Domeniul de activitate este foarte cuprinzător, prin urmare va trebui să îți alegi un domeniu preferat atunci când completezi formularul de candidatură.

Dacă alegi să activezi în cadrul Direcției Generale Traduceri, atunci principala ta responsabilitate va fi să traduci în și din minimum două dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, pentru Comisia Europeană și pentru comunicarea dintre Comisie și public. La necesitate, vei efectua și traduceri în/din alte limbi. Acest departament se ocupă exclusiv de textele scrise.

Programul este destinat candidaților cu pregătiri și identități diverse. Indiferent de cetățenie, gen, rasă, religie, dizabilitate sau orientare sexuală, persoanele care se regăsesc în criteriile de eligibilitate menționate mai jos sunt încurajate să participe. Candidații pot aplica pentru aproximativ 1 000 de posturi.

Programul Blue Book Traineeship urmează să se desfășoare în perioada 1 martie – 31 iulie 2025.

Organizatorii vor accepta candidații cu o abordare deschisă față de problemele europene, interesați de activitatea Comisiei, cu o atitudine proactivă și dispuși să lucreze într-un mediu multicultural.

Condiții de participare

# Oportunitatea este destinată tinerilor absolvenți sau tinerilor profesioniști și nu are limite de vârstă.
Formare educațională: deținerea unei diplome care să confirme obținerea studiilor superioare de trei ani (nivel minimum EQF 6) sau diplomă echivalentă, validată prin documentație oficială de la universitatea candidatului.
Experiență de muncă limitată: candidații nu trebuie să aibă experiență anterioară de muncă mai mare de șase săptămâni în nicio instituție, organism, agenție, delegație a UE sau în colaborare cu membri ai Parlamentului European.
Cunoștințe lingvistice: cunoașterea demonstrată a limbilor străine este esențială:
— stagiu administrativ: cunoașterea a două limbi oficiale ale UE, una fiind o limbă de lucru (engleză, franceză sau germană) la nivel C1 sau C2, iar a doua – la nivelul B2 cel puțin;
— stagiu de traducere: abilitatea de a traduce în limba principală (de obicei, limba maternă) din alte două limbi oficiale ale UE, una fiind o limbă de lucru (engleză, franceză sau germană) și a doua la nivel B2 cel puțin.

Lista actelor necesare pe care trebuie să le anexați la formularul de înregistrare le puteți găsi aici.

Ce cheltuieli acoperă bursa

# Stagiarii vor primi o bursă lunară care va acoperi cheltuielile de trai.
# Participanții vor intra în posesia banilor la sfârșitul fiecărei luni. Indemnizația de trai pentru sesiunile de stagiu este de aproximativ 1 377 de euro lunar.
# Asigurarea personală de sănătate este obligatorie pe toată durata stagiului.
# Organizatorii nu asigură cazarea.
# Stagiarii au dreptul la două zile de concediu plătit pe lună.

Munca zilnică a unui stagiar va presupune îndeplinirea unei game variate de sarcini, inclusiv participarea și organizarea de întâlniri, grupuri de lucru și audieri publice, cercetarea documentelor, răspunsul la întrebările cetățenilor și sprijinirea managementului proiectelor.

La finalizarea stagiului, domeniile de carieră se vor diversifica deschizând perspective către diferite entități din cadrul Comisiei Europene și a agențiilor sale.

Aici puteți vedea pașii pentru completarea cererii de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 30 august 2024. Rezultatele finale vor fi comunicate în perioada decembrie-februarie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente