Ce planuri ai pentru săptămâna viitoare? #diez îți recomandă câteva evenimente la care să mergi în perioada 29 iulie – 4 august

evenimente
Foto:Unsplash/Priscilla Du Preez

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, vizitezi o expoziție sau mergi la un concert. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 29 iulie – 4 august.

#1. Expoziția „Păpădie sălbatică”

Expoziția este realizată de Masha Gross și explorează percepția spațiului urban moldovenesc. Lucrările prezintă dualitatea dintre rural și urban, subliniind modul în care natura sălbatică triumfă asupra orașului. „Păpădie sălbatică” invită vizitatorii să reflecteze asupra legăturii lor cu natura în mediul urban și să reevalueze modul în care aceste două lumi, aparent opuse, coexistă și se influențează reciproc.

Evenimentul se va desfășura vineri, 2 august cu începere de la ora 18.00. Vernisajul va avea loc la librăria Cartego, situată pe strada Vlaicu Pârcălab 2 din Chișinău.

Sursă: Facebook/Cartego Bookstore

#2. Spectacolul „Familionul”

Comedia de familie îi prezintă pe cei doi frați, Virginia și Leo, care pleacă din casa părintească din dorința de a-și construi propria viață, independentă și în pas cu timpul. Părinții, Ana și Ștefan, sunt de părere că familia trebuie să-și păstreze valorile și tradițiile, idei care nu coincid cu viziunile moderne ale celor doi copii. Viața se schimbă pentru toată lumea în câteva ore, atunci când apare o moștenire controversată.

Evenimentul se va desfășura joi, 1 august la Teatrul Geneza Art. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Sursă: Facebook/Teatrul Geneza Art

#3. Festivalul „Beer Mania”

Petrece Ziua Internațională a Berii la Festivalul „Beer Mania”. Vei descoperi o gamă largă de arome unice și gusturi intense, obținute conform unor rețete exclusive, din cea mai bună materie primă. Organizatorii promit inclusiv delicii culinare, începând cu gustări afumate și cârnați, până la preparate la cel mai înalt nivel.

Evenimentul se va desfășura în perioada 2-4 august cu începere de la ora 11.00. Festivalul va avea loc în parcul „Valea Trandafirilor” din Chișinău. Intrarea este liberă.

Sursă: Facebook/Street Food Moldova

#4. Maratonul de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie”

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” invită cititorii să participe la Maratonul de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie” în perioada 3 iunie – 23 august 2024. Mai multe detalii despre persoanele eligibile și premii puteți vedea aici.

Luni, 29 iulie cu începere de la ora 9.0 se va desfășura una dintre sesiunile maratonului. Evenimentul are loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev 65 din Chișinău.

Sursă: Facebook/Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

#5. Atelier de lucru

Există numeroase instrumente care te pot ajuta să-ți organizezi corect timpul și să-ți atingi obiectivele stabilite. Despre acestea vei putea afla în cadrul unui atelier moderat de Alexandru Mihailenco, șef operațiuni de rețea la Shippeo – start-up tehnologic care permite companiilor să urmărească și să gestioneze livrările în timp real.

Evenimentul se va desfășura marți, 30 iulie cu începere de la ora 18.00. Atelierul va avea loc la maib park, situat pe strada 31 August 1989 127 din capitală. Aici te poți înregistra la workshop. Participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă.

Sursă: Facebook/XY Partners

#6. Family Quest la Grădina Zoologică

Organizatorii au pregătit provocări și sarcini adaptate atât pentru adulți, cât și pentru copii. Câștigătorii vor primi și cadouri. Quest-ul va avea loc în cadrul proiectului de utilitate publică DIALOGICA.

Evenimentul se va desfășura luni, 29 iulie cu începere de la ora 18.30. Quest-ul va avea loc la Grădina Zoologică, situată pe bulevardul Dacia 50/7 din Chișinău. Participarea este gratuită, dar necesită o înregistrare prealabilă. Aici găsești formularul pentru înregistrare.

Sursă: fest.md

#7. Jazz on the Rooftop

Iusty Art Gallery te invită la cea de-a treia ediția a concertului JAZZ on the ROOFTOP. De această dată, vei întâmpina ultima lună de vară cu un concert al trupei TRIGON.

Evenimentul se va desfășura joi, 1 august cu începere de la ora 20.00. Concertul este găzduit de Iusty Art Gallery, situată pe strada Bogdan Petriceicu Hasdeu 3 din capitală. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Sursă: fest.md

#8. Retro Fest

Evenimentul va aduce pe aceeași scenă artiști legendari precum: Dr. Alban, Natasha Wright sau Joe Thompson-Down Low.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 3 august cu începere de la ora 18.00. Concertul va avea loc la Chișinău Arena, situată pe strada Calea Orheiului 130. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora începe de la 550 de lei.

Sursă: afisha.md

#9. Seri de cronograf

În această vară au fost reluate „Serile de Cronograf”, devenite o tradiție pentru iubitorii de film în sezonul estival. Proiecțiile de film marca Cronograf se vor desfășura sub cerul senin al Chișinăului, în Amfiteatrul Parcului Public „Alunelul”. Cinefilii din capitală vor putea urmări ultimele producții autohtone, dar și alte filme selectate cu grijă pentru proiecții.

Când? În fiecare seară de sâmbătă, până la începutul toamnei. Intrarea este liberă.

Sursă: Facebook/CRONOGRAF

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente