Top 100 de universități ale anului 2024, potrivit Webometrics

Universitate Harvard
Foto:Harvard Club of Australia Inc.

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat un nou top al universităților din lume, ediția iulie 2024. Potrivit ratingului, Universitatea Harvard, Universitatea Stanford și Institutul de Tehnologie din Massachusetts, toate din SUA, ocupă primele trei locuri.

Topul celor 100 de universități, conform Webometrics, poate fi vizualizat mai jos, iar lista completă poate fi regăsită aici.

Indicatorii luați în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți;
10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
40 % – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului, iar rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.

Taguri: #Admitere 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente