O expoziție de ilustrații despre trecut și prezent, despre rural și urban va fi vernisată la Chișinău. Când și unde să admiri lucrările

poza
Foto:Masha Gross/saatchiart.com

Artista Masha Gross vă invită vineri, 2 august, la inaugurarea expoziției sale de ilustrații „Păpădie sălbatică”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la librăria Cartego (strada Vlaicu Pîrcălab 2).

Lucrările tinerei explorează percepția spațiului urban moldovenesc prin prisma esenței naturale. „Dat fiind faptul că urbanismul nu a atins încă cele mai avansate stadii de dezvoltare, Moldova continuă să fie profund marcată de moștenirea sa agricolă. Multe generații au fost crescute cu ideea că Moldova este în principal o țară agricolă, un concept care a influențat profund mentalitatea și percepția asupra dezvoltării urbane”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

„Păpădie sălbatică” invită vizitatorii să reflecteze asupra legăturii lor cu natura în mediul urban și să reevalueze modul în care aceste două lumi, aparent opuse, coexistă și se influențează reciproc. Expoziția pune accent pe importanța păstrării echilibrului între dezvoltarea urbană și conservarea spațiilor verzi, oferind totodată o celebrare a frumuseții naturale care încă predomină în peisajele orașelor moldovenești.

Lucrările expuse vor include o varietate de medii. Prin aceste diverse forme de expresie, Masha Gross reușește să capteze esența dualității rural – urban, oferind privitorilor o experiență vizuală și emoțională complexă și captivantă.

Aici găsiți mai multe detalii despre eveniment.

Sursă: Facebook/Cartego

Masha Gross este o artistă plastică din Chișinău, pasionată de desen de la o vârstă fragedă. Își transmite gândurile și sentimentele pe foi cu ajutorul acuarelei și a markerelor. Temela sale sunt un contrast între vechea arhitectură sovietică și viața modernă.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente