(video) Adela Popovici, profesoară: „Ne bucurăm să avem un centru de resurse dotat, care ajută la integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale”

1

Anastasia Chiriac este elevă în clasa a IX-a, la Gimnaziul Nicoreni, din raionul Drochia. Deși este o tânără cu cerințe educaționale speciale, acest lucru nu o împiedică să fie o elevă activă, sârguincioasă și să obțină rezultate bune la învățătură.

Mă numesc Nastea și îmi place nespus de mult să frecventez școala”, ne spune eleva.

Adela Popovici este profesoară de geografie și istorie la Gimnaziul Nicoreni, raionul Drochia, dar și diriginta Anastasiei. Diriginta ne povestește cum a trecut eleva prin procesul de adaptare: „Am preluat dirigenția din clasa a cincea și vreau să spun că am creat pentru Anastasia condiții favorabile de lecții și activități. Este o fetiță activă, îi place foarte mult să conlucreze cu elevii. Colectivul de elevi știe deja că ea este deosebită și noi știm cum să o apreciem, cum să participăm cu ea la diferite jocuri și la procesul de învățământ”.

Adela Popovici accentuează că amenajarea unui centrul special în cadrul instituției, ajută mult elevii cu necesități speciale. 

„Ne bucurăm că avem în instituție un centru special pentru copiii cu dizabilități și este dotat cu materiale didactice unde Anastasia lucrează cu învățătorul de sprijin”, menționează Adela Popovici. 

Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu UNICEF, desfășoară campania națională „Învățăm împreună”, care are scopul de a promova educația incluzivă și importanța acesteia pentru copiii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale.

Povestea Anastasiei Chiriac poate fi vizionată în videoul atașat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente