UPDATE: Noile reguli de intrare în Israel, amânate pentru șase luni

israel
Foto:touristisrael.com

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova a anunțat că autoritățile israeliene au amânat până la 1 ianuarie 2025 introducerea permiselor electronice obligatorii (Electronic Travel Authorization – ETA-IL) plătite pentru intrarea în țară.

Obținerea ETA-IL urma să devină obligatorie și plătită din 1 august 2024 pentru călătorii din toate țările cu care Israelul are un regim de intrare fără viză, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova.

Site-ul pentru obținerea ETA-IL a început să funcționeze în regim de testare de la 1 iunie 2024. În această perioadă, Autoritatea pentru Populație și Imigrare a primit o serie de solicitări pentru revizuirea datei de trecere de la regimul de testare la cel operațional. Astfel, potrivit deciziei actuale a autorităților israeliene, programul pilot a fost prelungit până pe 31 decembrie 2024, cetățenii Republicii Moldova având posibilitatea de a solicita autorizația fără achitarea taxei.

Autorizația electronică de călătorie se obține exclusiv pe cale electronică. Procedura pentru obținerea ETA-IL este disponibilă la: https://israel-entry.piba.gov.il/, iar informații suplimentare pot fi consultate la: https://www.gov.il/…/topics/eta-il/govil-landing-page.

Începând cu 1 ianuarie 2025, taxa pentru obținerea ETA-IL în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei.

Știrea inițială: Din data de 1 august 2024, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova. Autorităţile de la Tel-Aviv pun în aplicare sistemul ETA-IL, informează Ministerul Afacerilor Externe.

ETA-IL este un sistem de verificare și preaprobare a intrării și șederii în Israel. Din 1 iulie, sistemul are caracter pilot, iar deja de la începutul lunii august acesta va funcționa ca sistem instituțional de verificare. Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobare prealabilă.

Pe perioada proiectului pilot, adică până la sfârșitul lunii iulie 2024, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită. Ulterior, verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de șekeli israelieni sau 120 de lei. Totodată, cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobare ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente