(video) Iulia Sandu: „Profesiile Viitorului sunt o oportunitate extraordinară de a te manifesta creativ”

mainf

Iulia Sandu este studentă la specialitatea „Producție Multimedia” din cadrul programului Profesiile Viitorului de la Universitatea de Stat din Moldova, iar în prezent activează la compania IT Avantaj Prim. Deși încă nu a finalizat studiile, tânăra are posibilitatea să obțină experiență aplicând zilnic cunoștințele în practică. 

Iulia este bucuroasă că la jobul său îndeplinește sarcinile pe care le studiază la universitate, doar că, în prezent, le face la un nivel mult mai profesionist. „Scriu scenarii la fel cum făceam în cadrul cursurilor de specialitate, doar că aici lucrez la proiecte mari, nu doar pentru jocuri ce pot fi parcurse într-o jumătate de oră”, a explicat viitoarea specialistă în gaming. 

Iulia a beneficiat de un internship în cadrul companiei Avantaj Prim, datorită căruia a învățat să creeze documente de design pentru personaje și să elaboreze un scenariu detaliat de acțiune pentru personajele din joc. 

„Deși suntem la început, Profesiile Viitorului sunt predate în mare parte de profesori entuziaști din industrie. Aceștia încearcă să transmită cunoștințele lor acum, pentru că în viitor am putea rămâne în urmă față de întreaga industrie creativă”, a spus Artiom Traci, project manager, Avantaj Prim.

Te invităm să descoperi istoria studentei Iulia Sandu în videoclipul de mai jos.

Îți dorești și tu să înveți Multimedia, Animație sau Game Design? Admiterea a început: depune dosarul de admitere începând cu 22 iulie pe platforma eadmitere.gov.md.

Programul Profesiile Viitorului este dezvoltat de Asociația Companiilor de Creație COR și Mediacor, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Culturii, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.   

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente