Tinerii muzicieni din 10 țări vor susține două concerte în Moldova. Ce lucrări include programul artistic

evenimente
Foto:Chișinău Youth Orchestra

În perioada 29 iulie – 4 august, Moldovan Youth Orchestra va găzdui 70 de tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, Anglia, Austria, Spania, Ungaria, Lituania, Germania și Israel. Aceștia vor participa în cadrul unei reședințe de vară situată la Ivancea, sub îndrumarea dirijorului german Jesko Sirvend, care va culmina cu două concerte speciale.

Cele două concerte vor fi organizate conform următorului program:
# 3 august, ora 19.00 – „Seară de muzică clasică”, în satul Butuceni;
# 4 august, ora 19.00 – „Orchestra de Tineret Moldova-Europa”, la Sala cu Orgă din Chișinău.

Solistul invitat va fi Marius Malanețchi, violoncelist din Moldova care activează în Viena. Programul artistic va include lucrări din repertoriul clasic, printre care:
# Constantin Silivestri – „Dansuri românești din Transilvania” (premieră națională);
# Ottorino Respighi – „Adagio con Variazione” (premieră națională);
# Camille Saint-Saëns – Concertul pentru violoncel numărul 1;
# Johannes Brahms – Simfonia numărul 4.

„Este o onoare pentru orchestra de tineret să fie parte la crearea celei de-a 14-a ediții a reședinței de vară, proiectul pilon al orchestrei și cel mai important din punct de vedere educațional pentru noi, de unde pe parcursul ultimilor ani s-au afirmat zeci de tineri muzicieni din Moldova și Europa. Mă bucur să avem cea mai internațională ediție și inclusiv să îl avem prezent la Chișinău pe dirijorul german, Jesko Sirvend”, spune Andriano Marian, managerul și fondatorul Moldovan Youth Orchestra.

Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii muzicieni din diverse țări să colaboreze și să împărtășească pasiunea lor pentru muzică clasică.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente