Cum poți învăța la două specialități în același timp în universitățile din Moldova

elevi studenti usmf tineri
Foto:USMF

Știai că dacă îți dorești două specialități, nu mai trebuie să aștepți să finalizezi un program de licență pentru a începe altul? Universitățile din Moldova oferă posibilitatea de a învăța concomitent la două programe de studii. Cu alte cuvinte, poți învăța la două facultăți în paralel. Așadar, dacă vrei să explorezi două domenii concomitent, trebuie să cunoști câteva lucruri esențiale despre această opțiune.

# Pentru a începe al doilea program de studii, trebuie să aștepți anul II de facultate. Cu alte cuvinte, înscrierea la a doua specialitate este posibilă doar după ce ai finalizat primul an de universitate la primul program pe care îl urmezi.

# Nu poți urma două programe de studii cu frecvență la zi simultan. Astfel, vei studia o specialitate cu frecvență la zi și cealaltă cu frecvență redusă.

# Nu poți învăța la buget la ambele programe de studii. Pentru unul dintre ele, cel de la frecvență redusă, va trebui să achiți taxa de școlarizare.

# Poți urma două programe de studii simultan doar la aceeași universitate. Poate fi aceeași facultate sau facultăți diferite.

# Pentru a putea începe a doua specialitate, trebuie să ai o medie generală egală sau mai mare de 8,00 în primul an de studii.

# Dacă îți dorești să începi încă un program de studii, pe lângă cel pe care îl urmezi deja, nu trebuie să mai treci printr-un proces de admitere. Te poți apropia la decanatul facultății și acolo îți vor spune ce pași trebuie să urmezi.

Taguri: #Admitere 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente