Redacțiile de știri din Moldova pot obține granturi în valoare de 20 000 de euro în cadrul unui program de sprijin

redacția #diez
Foto: #diez

Institutul Internațional de Presă (IPI) lansează un program de sprijin pentru redacțiile de știri. Organizatorii vor acorda susținere instituțiilor de presă în dezvoltarea soluțiilor inovatoare pentru provocări precum transformarea digitală, adaptarea la nevoile utilizatorilor și dezvoltarea veniturilor durabile.

IPI își propune să selecteze 18 organizații media care vor beneficia de granturi în valoare de 20 000 de euro din partea Uniunii Europene. Programul este conceput pentru a ajuta redacțiile de știri să construiască și să testeze soluții pentru provocările editoriale și de afaceri.

Programul de accelerare, cu o durată de opt luni, va oferi formare și consiliere pentru a susține implementarea transformării digitale și a proiectelor axate pe venituri. Organizațiile media selectate vor nominaliza o echipă formată din maximum trei membri care vor beneficia de facilitățile programului, iar ulterior vor implementa și vor transmite cunoștințele obține colegilor din redacții. Aceste echipe vor beneficia de:
# consiliere personalizată;
# evaluări individuale ale nevoilor;
# instruire în design;
# planificare strategică și cercetare a publicului;
# sesiune de întrebări și răspunsuri;
# ateliere și mentorat din partea experților din industrie.

Condiții de participare

# Sunt eligibile organizațiile media cu sediul în Republica Moldova.
# Organizația media trebuie să investească în cercetare, creștere și dezvoltare și să aibă o înțelegere clară și definită a provocării pe care încearcă să o abordeze.
# Redacția este independentă de interesele politice sau de afaceri și investește într-un concept sau într-un produs centrat pe audiență, pe crearea sau distribuirea de lucrări jurnalistice și monetizare.
# Redacția ar trebui să demonstreze dorința de a întreprinde cercetări privind publicul și de a găsi modalități de a servi noi audiențe, de a explora și implementa noi idei, instrumente și tehnologii.
# Echipa redacțională trebuie să demonstreze angajament față de jurnalismul independent de calitate, care servește interesului public.
# Organizația trebuie să aibă o viziune clară asupra viitorului editorial, inclusiv planuri privind modul de dezvoltare, extindere și/sau adaptare.
# Echipa redacțională trebuie să fie compusă din cel puțin două persoane care sunt dispuse să se angajeze în activități de accelerare pe parcursul celor opt luni.

Solicitanții vor trebui să expedieze un plan detaliat care să sublinieze provocarea specifică pe care doresc să o abordeze. Acest plan ar trebui să includă orice cercetare a publicului sau testare de piață deja întreprinsă și o strategie generală pentru abordarea provocării identificate. Solicitanții trebuie, de asemenea, să descrie cum ar arăta succesul pentru proiectul lor, publicul țintă și resursele financiare și de consiliere necesare pentru implementare. De asemenea, candidații ar trebui să indice cum vor fi utilizate fondurile.

Programul include următoarele activități:
# o întâlnire introductivă;
# faza de învățare structurată;
# coaching individual;
# discuții cu invitații programului;
# bootcamp de trei zile la Viena.

Grantul poate acoperi costuri precum:
# software și dezvoltare web;
# resurse umane;
# cercetare și producție;
# călătorie și traducere;
# hardware.

Procesul de selecție presupune o revizuire în două etape.
Etapa I – proiectele vor fi analizate pentru a se asigura că îndeplinesc criteriile de selecție.
Etapa II – un juriu format din experți independenți din Europa va selecta beneficiarii finali.

Formularul de înregistrare poate fi accesat aici. Termenul-limită pentru înregistrare este 18 august, ora 23.59. Vor fi luate în considerare doar aplicațiile în limba engleză. Organizatorii vă vor expedia un e-mail pentru confirmarea cererii de înregistrare.

În data de 25 iulie urmează să aibă loc o sesiune de informații privind programul de sprijin. Vor fi livrate detalii despre activități, despre procedura de selecție și despre criteriile de eligibilitate. Linkul pentru înregistrare poate fi accesat aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente