Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat la un miting din Pennsylvania

trump-ezgif.com-webp-to-jpg-converter
Foto: Getty Images

Fostul președinte american Donald Trump a fost evacuat de urgență de pe scenă după ce a fost atins de un glonț în timpul unui miting în statul american Pennsylvania. Autoritățile SUA au calificat acțiunea drept „tentativă de asasinat”, scrie BBC.

Din imaginile surprinse la miting se observă cum Trump își ridică mâna spre urechea dreaptă în timp ce se aud mai multe zgomote puternice – o serie de focuri. El a fost înconjurat de agenții Serviciului Secret al SUA și evacuat de pe scenă spre un automobil care îl aștepta.

Sursă: Getty Images

Într-o postare pe Truth Social, Trump a declarat că un glonț i-a străpuns „partea superioară” a urechii sale drepte. Mai devreme, purtătorul său de cuvânt a spus că el primește tratament la un centru medical local.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat mortal la fața locului de către ofițerii Serviciului Secret al SUA. În timpul atacului, acesta a omorât un trecător și a rănit grav alții doi.

Incidentul a avut loc înainte de Convenția Națională Republicană (15 iulie), unde Trump va fi nominalizat oficial pentru a candida la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie. Pennsylvania este considerat unul dintre statele cruciale care vor influența rezultatul alegerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente